Regering.nl

Illustratie: jongeren met een arbeidscontract (bron: jongerenloket.szw.nl) 9 mei 2003
KABINET WIL WERKLOOSHEID ONDER JONGEREN AANPAKKEN

Lijn Het kabinet overlegt de komende maanden met sociale partners en gemeenten over een plan om de werkloosheid onder jongeren terug te dringen. Ook het voortijdig stoppen met opleidingen moet worden bestreden.

In 2002 is de werkloosheid onder jongeren tot en met 22 jaar opgelopen tot 9,7%, terwijl het algemene werkloosheidspercentage ligt op 5,1%. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de hoofdlijnen van een plan van aanpak. Kern van het plan is om de komende jaren 40.000 werk- en leerplekken te creëren in het bedrijfsleven.

Het kabinet wil voorkomen dat de werkloosheid onder jongeren meer dan twee keer zo hoog wordt als de werkloosheid onder de gehele beroepsbevolking.

Schoolverlaters
Het aantal leerlingen dat voortijdig de school verlaat, moet in 2006 30% lager zijn dan in 1999 en in 2010 50% lager. Het risico op werkloosheid is hoger onder jongeren zonder MBO- of HAVO-diploma. Daarom wil het kabinet proberen de kansen van voortijdig schoolverlaters te verhogen met de extra werk- en leerkplekken.

Bron:



Zie het origineel http://www.regering.nl/actuee...ourcePageID=16359 . Persbericht ministerraad (pdf)

Lijn
E-mailsymbool stuur door Witruimte Printsymbool print dit Witruimte Witruimte
© 2002-2003 Rijksvoorlichtingsdienst
Witruimte