Ingezonden persbericht


Leensweb jongeren helpen mee aan kunstproject Max de Hond

LEENS - Wanneer je met de bus, auto of op de fiets langs Verhildersum komt zul je verrast worden door een hoog bouwwerk. Een kunstenaar werkt aan een kunstproject welke zich op het landgoed van Verhildersum in Leens plaats vind. Het bestaat nu nog uit vele kisten en heel veel stro, maar het moet uiteindelijk een twaalf meter hoge herdershond worden.

Kunstenaar Florentijn Hofman is samen met enkele jongeren van Leensweb.nl bezig met de bouw van de hond die de museumboerderij tijdens het kunstweekend dat op 9 en 10 mei op Verhildersum wordt gehouden gaat beschermen. De hond, met een lengte van ruim zeventien meter, wordt gebouwd met behulp van aardappelkisten, rode krimpfolie en wat stro. De immense hond, die de komende tijd zeker een publiekstrekker van formaat zal worden, fungeert volgens Hofman als bewaker van het cultuurgoed op Verhildersum. De kunstenaar was in het verleden woonachtig in Delfzijl, maar woont nu in het westen van het land. Hij laat duidelijk merken dat hij het leuk vind om dit project te doen. De bouw van de grote hond is tot in de kleinste details uitgewerkt. De hond bestaat uit een aantal delen die zorgvuldig gebouwd en in elkaar gezet moeten worden. Het skelet van de hond bestaat uit hout en wat aardappelenkisten en paletten. Verder moeten vele pakken stro vorm aan de hond gaan geven. Dit stro wordt samengeperst met rode krimpfolie wat bijna nergens verkrijgbaar is vanwege de kleur. In het verleden heeft de kunstenaar al vele andere grote kunstprojecten gemaakt en daarom is hij er wel zeker van dat dit project ook gaat slagen. Kunstenaar Florentijn Hofman krijgt, met de bouw van dit kunstwerk, enkele helpende handen van jongeren van de internetpagina Leensweb.nl. De hond bestaat uit een aantal lagen en elke laag bestaat uit een grote hoeveelheid stropakken, er moet dus veel tilwerk verricht worden. Ik kan de extra hulp goed gebruiken en ik vind het leuk dat deze jongeren zich inzetten voor dit project verteld de kunstenaar Florentijn Hofman die zich gedurende een aantal weken bezig houd met de bouw van het kunstwerk. De laatste tijd richt Leensweb zich niet alleen maar op het onderhouden van de Internet pagina maar zijn ze bezig met andere activiteiten. Zo hebben ze al een nieuwjaarsduik, een volleybaltoernooi en een aantal feesten georganiseerd. We vinden het altijd leuk als we ergens aan mee kunnen werken en op deze manier raakt Leensweb betrokken met kunst en cultuur. Wij brengen uitgebreid verslag uit van onze werkzaamheden gedurende de bouw zodat de bezoekers van onze internetsite ook betrokken raken bij dit kunstproject aldus de internetteamleden van Leensweb,nl. De hond begint al vorm te krijgen. De staart, poten en het lichaam zijn al bijna klaar. Nu werken we toe naar de oren maar het zal nog een aantal dagen hard werken zijn. Het eindresultaat wordt officieel gepresenteerd tijdens een kunstweekend dat op 9 en 10 mei op Verhildersum wordt gehouden. Vrijdagavond 9 mei, is vanaf 20.00 uur iedereen welkom op het landgoed van Verhildersum.

Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen met Leensweb internetteamlid Jeroen Berkenbosch (06-23533236 of 0595-572214). U kunt ook contact opnemen met kunstenaar Florentijn Hofman (06-48170418)