Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 9 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is er aan de Borneostraat een auto gestolen. Het betreft een rode Opel Corsa met het Duitse kenteken CO-KA-18. Een 26-jarige Nijmegenaar deed aangifte.
Donderdagnacht is er aan de Opaalstraat een grijze Opel Vectra, kenteken DT-FF-64, gestolen. Een 20-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.
Donderdagavond is er vanaf een parkeerplaats aan de Wijchenseweg een zwarte Ford Explorer, kenteken TB-HH-62, gestolen. Een 37-jarige vrouw uit Gennep deed aangifte.
Een 68-jarige Nijmeegse man heeft aangifte gedaan van autodiefstal. De auto stond donderdagmiddag geparkeerd aan de Wijchenseweg. Het betreft een grijze Opel Astra, kenteken 84-FL-LB.
In de nacht van donderdag op vrijdag is er vanaf de Zwanenveld 91e straat een auto gestolen. Het betreft een grijze Ford Escort, kenteken FX-BX-68. Een 82-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.
Vrijdagochtend is er aan de Zwanenveld 63e straat een grijze Mazda 323, kenteken TV-13-VD gestolen. Een 36-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.






Inbraak in woning

Donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Zwaluwstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een raam. Er werden een geldbedrag en een videocamera gestolen. Een 51-jarige Nijmegenaar deed aangifte.
Een 25-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn woning aan de Fuutstraat. Men heeft zich donderdag de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Er werden een geldbedrag, diverse elektrische apparatuur en sleutels gestolen.
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Kloosterstraat. Men heeft zich vermoedelijk de toegang tot het pand verschaft met een sleutel die de aangever eerder was verloren. Er werd beeldapparatuur gestolen. Een 36-jarige Nijmegenaar deed aangifte.

Aanhoudingen
Vrijdagnacht is een 21-jarige Nijmegenaar aangehouden op de Nieuwstraat voor het in het bezit zijn van harddrugs. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.
Donderdagavond zijn op het Stationsplein drie Nijmeegse mannen, in de leeftijd van 35, 40 en 42 jaar, aangehouden. De mannen werden aangehouden voor het in het bezit hebben van, en vermoedelijk dealen van harddrugs. Tegen allen werd een proces verbaal opgemaakt.

Diefstal Motor

Donderdagochtend is er vanaf de Horstacker 21e straat een motor gestolen. Het betreft een zwarte Kawasaki GPZ, kenteken MG-05-YV. Een 32-jarige Nijmegenaar deed aangifte.


Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Daalseweg, Bijleveldsingel, Koolemans Beijnenstraat en de Broerweg zijn in totaal 84 processen verbaal uitgeschreven. Hiervan zijn 23 processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een autogordel.



Beroving

Donderdagavond reed een 16-jarige Nijmeegse bromfietser over de Oostkanaaldijk. Toen de 16-jarige zijn bromfiets tot stilstand had gebracht werd hij door een passagier van een andere bromfietser, welke daar stil stond, van zijn bromfiets afgeduwd. De passagier is op de bromfiets gestapt en weggereden in de richting van de Graafseweg. De 16-jarige deed aangifte.





Politie klaar voor wedstrijd N.E.C. - Ajax

Omdat Ajax-supporters de wedstrijd van aanstaande zondag tegen N.E.C. niet kunnen bijwonen heeft de politie maatregelen genomen om Ajax-supporters die toch Nijmegen willen binnenkomen, terug te kunnen sturen.

De politie zal supporters aan de stadsgrenzen opvangen en terugsturen. Daarnaast heeft de politie andere, niet nader te noemen maatregelen genomen om de openbare orde en veiligheid op een verantwoorde manier te kunnen handhaven.






District Tweestromenland



Dreumel - twee mannen aangehouden wegens vuurwapenbezit

De politie van het team Maas en Waal heeft gisteren, 8 mei, huiszoeking verricht in een woning annex bedrijfspand aan de Lageweg in Dreumel. Dit nadat bij de politie informatie was binnengekomen dat één van de bewoners in het bezit was van een vuurwapen. In het pand werden een pistool, een geweer, een gas-alarmpistool en een luchtdrukpistool aangetroffen. Daarnaast was de bewoner in het bezit van een hoeveelheid munitie, een stiletto en een busje pepperspray. In een afgesloten ruimte trof de politie een grote hoeveelheid toppen van hennepplanten aan en 338 stukken geperste hasj van 250 gram per stuk. In het pand werden twee bewoners aangehouden. Het betreft mannen van 26 en 33 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.




Berg en Dal - Inbraak in woning

Donderdag is er ingebroken in een woning aan de Oranjelaan. De 29-jarige bewoonster deed aangifte. Er werden een geldbedrag en sieraden gestolen.




Beneden-Leeuwen - Verkeersongeval met letsel

Donderdagmiddag is een 15-jarige passagier uit Winssen van een 16-jarige bromfietser uit Dreumel gewond geraakt bij een aanrijding. Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Boven-Leeuwen wilde op de Van Heemstraweg rechtsaf slaan. Hierbij verleende hij de rechtdoorgaande bromfietser geen voorrang. Hierdoor kwamen beiden met elkaar in aanrijding. De 15-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.



Beuningen - Inbraak in bedrijf

Vrijdagnacht is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Houtduiflaan. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een ruit. Er werd een geldbedrag gestolen. Een 57-jarige Beuningse man deed aangifte.




District De Waarden


Buren - Verkeersongeval met letsel

Donderdagmiddag is een 43-jarige automobiliste uit Maurik op de N320 ter hoogt van Ingen in de sloot beland. De vrouw verloor de controle over het stuur waardoor zij in de rechterberm belande. Toen ze terug wilde sturen belande zij in de linkerberm in de sloot. De vrouw is met letsel overgebracht na het Rivierenland Ziekenhuis. Na behandeling kon de vrouw het ziekenhuis weer verlaten.



Zuilichem - vier gewonden bij aanrijding

Donderdagavond om 19.00 uur vond een ernstige aanrijding plaats op de kruising van de Van Heemstraweg met de Meidijk in Zuilichem. Een 18-jarige vrouw uit Aalst reed met haar auto over de Meidijk en wilde de Van Heemstraweg oversteken. Zij verleende daar geen voorrang aan een 30-jarige inwoonster van Brakel die met haar auto in de richting van Brakel reed. Bij de aanrijding die volgde raakte de 18-jarige vrouw uit Aalst zeer ernstig gewond. Zij werd per traumaheli overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De 30-jarige vrouw uit Aalst, alsmede twee inzittenden van de 18-jarige bestuurster, raakten eveneens gewond en werden per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Den Bosch. De genoemde inzittenden zijn een 17-jarige vrouw uit Aalst en een 23-jarige man uit Wijk en Aalburg.




Tiel - Bomenzagen langs A15 leidt tot uitzetting

Een voortgezet onderzoek op woensdag 7 mei op een bedrijf in Tiel naar illegale werknemers heeft uiteindelijk tot resultaat gehad dat vier illegale werknemers uit een Oost-Europeesch land per direct is aangezegd ons land te verlaten. Hun paspoorten zijn overgedragen aan medewerkers van de grens bij Bergh-autoweg.

De politie kwam het Tielse bedrijf op het spoor na een telefoontje op maandag 28 april rond 12.30 uur dat een man op de parkeerplaats Varakker nabij Opheusden bomen stond om te zagen. Hij werd aangesproken door medewerkers van Rijkswaterstaat die vervolgens de politie belden. De man ontkende dat hij bomen had omgezaagd, maar de medewerkers van Rijkswaterstaat hadden het met hun eigen ogen gezien. Toen de man in de gaten had dat medewerkers van Rijkswaterstaat in de gaten hadden dook hij schielijk weg. Toen de politie arriveerde had hij, een 24-jarige man afkomstig uit een Oost-Europeesch land, al 12 boompjes omgezaagd en klaarliggen bij zijn vrachtwagentje. De man verklaarde dat hij van de boompjes krabpalen zou moeten maken. Bij nader onderzoek bij het Tielse bedrijf kenden zij de man wel, maar verklaarden niet beter te weten dat de man hier op vakantie was en dat zijn activiteit een spontane daad geweest zou zijn en niet in opdracht van het bedrijf. In het bedrijf werd ook nog een vrouw aangetroffen die kennelijk ook afkomstig was uit een Oost-Europeesch land.


De directeur van het Tielse bedrijf, een 56-jarige Tielenaar en de 24-jarige man werden op dinsdag 29 april op het Tielse politiebureau ontboden. Het paspoort van de 24-jarige man is daar ingenomen en hem is aangezegd dat hij het land moest verlaten.


Omdat de politie het Tielse bedrijf verdacht van het in dienst hebben van meer illegale werknemers is op woensdag 7 mei opnieuw een bezoek aan het Tielse bedrijf gebracht. In het bedrijf werden onder meer twee mannen en de eerder genoemde, naar naderhand bleek, 19-jarige vrouw uit hetzelfde Oost-Europeesche land als de 24-jarige man aangetroffen. Zij bleken een nachtverblijf in het bedrijf te hebben. Ook van hen werden de paspoorten ingenomen en hen is aangezegd dat zij per direct ons land moesten verlaten.

Tegen de Tielse directeur wordt proces-verbaal opgemaakt.



Voor meer informatie over dit laatste bericht kunt u contact opnemen met Piet Versteegt, tel: 06 - 53 71 55 65



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --