Wolters Kluwer NV

PERSBERICHT

9 mei 2003

Wolters Kluwer verkoopt Public International Law en Human Rights fonds aan Koninklijke Brill nv

Wolters Kluwer en Koninklijke Brill hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de Kluwer Law International uitgeefactiviteiten op het gebied van Public International Law en Human Rights. Details van de verkoopprijs worden niet bekend gemaakt.

Kluwer Law International, gevestigd in Den Haag, heeft activiteiten in Europa en Verenigde Staten en richt zich met name op internationaal juridische en fiscale informatie voor beroepsbeoefenaren. De beslissing om de uitgeefactiviteiten op het gebied van International Law, Human Rights en aanverwante vakterreinen te verkopen, vloeit voort uit de recente integratie van Kluwer Law International met Aspen Publishers, een onderdeel van Legal, Tax & Business North America.

De Public International Law en Human Rights uitgaven behoren tot de top wereldwijd en worden zeer gewaardeerd onder bibliothecarissen, wetenschappers en auteurs. Het fonds bestaat uit meer dan 1650 boektitels, 17 tijdschriften en 5 losbladige uitgaven. Het fonds omvat bekende wetenschappelijke auteurs en enkele befaamde staatsmannen, instituties en politici. Het fonds heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 4 miljoen. De twee aan het fonds verbonden uitgevers zullen overgaan naar Brill.




Wolters Kluwer NV