Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, vrijdag 9 mei 2003

Mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Bij Avondvrede aan het Bolwerk Zuid heeft een man van wie de identiteit op dit moment bij de politie nog niet bekend is, donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur om onbekende redenen een aquarium en autoruit vernield. De persoon was op het moment dat het voorval zich voordeed volgens de verklaring van getuigen erg agressief, maar toen de politie arriveerde, was zijn gedrag omgeslagen en maakte hij een ernstige afwezige indruk. De man is overgebracht naar het bureau van politie, waarna naar zijn identiteit een onderzoek is ingesteld. Vrijdagmiddag is de man uiteindelijk overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Steiger schuift weg: twee dakdekkers gewond

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur raakte twee mannen gewond toen zij enkele meters naar beneden vielen. De mannen, die beide werkzaam zijn bij een Bredaas dakdekkersbedrijf, stonden op een houten trap, die ze op een aluminium steiger hadden geplaatst. Vermoedelijk is de steiger, die niet aan de woning was vastgemaakt, onder het gewicht van de mannen gaan schuiven en uiteindelijk omgevallen. Beide mannen werden overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom. Het 44-jarige slachtoffer uit Breda liep vermoedelijk gebroken hielbeentjes op; zijn 59-jarige compaan uit Etten-Leur hield aan de val een gebroken schouder en pijn aan zijn enkels over. De Arbeidsinspectie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht rond de val.

Snelheidscontrole

WOENSDRECHT: Donderdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat. Van de 35 gecontroleerde bestuurders bleken er 3 in overtreding te zijn.
De hoogst gemeten snelheid in de 30 km-zone bedroeg 53 km per uur.

Rijden onder invloed

PUTTE: In de nacht van donderdag op vrijdag is tegen een 23-jarige inwoner van Hoogerheide proces-verbaal opgemaakt voor het onder invloed van alcohol besturen van een personenauto op de Keizerstraat in Putte. De man had bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Betrokkene, waarvan het rijbewijs werd ingevorderd, dient zich later voor een rechter te verantwoorden.

Bron: Manon Ostendorf