Ingezonden persbericht

WETHOUDER OOSTEN (D66): BUDDY'S MOETEN VAN MIJN BUREAU

Delft-Een uiterste poging een lang slepend conflict tussen Jongenszanggroep "De Buddy's" en Theater de Veste in Delft uit de wereld te helpen liep vanmiddag op niets uit. De Buddy's hadden het intiatief genomen om met de theaterdirectrice en de verantwoordelijke wethouder van cultuur rond de tafel te gaan zitten. In het geding was de handhaving van het zgn "Kindje Wiegen" van de jongenszanggroep op Tweede Kerstdag.
De partijen kwamen echter in het geheel niet tot elkaar. Theater de Veste vond dat de Buddy's maar op een andere dag hun Kindje moesten wiegen. Wethouder Oosten was het daar mee eens en gaf te kennen ook niet te willen zwichten voor harde schreeuwers als de Buddy's.
De enige reden van de wethouder desondanks aan dit gesprek deel te nemen was, zo zei hij, dat hij vond dat dit probleem nu eindelijk maar eens van zijn bureau af moest.

Commotie bij de Buddy's
De verontwaardiging bij de Buddy's hierover is erg groot. Vorig jaar al groeide deze kwestie uit tot een rel en een lawine aan ingezonden brieven in de plaatselijke pers. Diverse oppositiepartijen in de gemeenteraad steunen de Buddy's. Vooralsnog zonder resultaat.
Het bestuur van de Buddy's constateert dat er het gemeentebestuur van Delft weinig aan gelegen is de jarenlange traditie van het Kindje Wiegen door de Buddy's voor Delft te behouden. Ook overweegt het bestuur nu de gemeente aansprakelijk te gaan stellen voor inkomstenderving, omdat er voor een voorstelling buiten Delft minder kaarten verkocht worden.

Meer info op www.debuddys.nl Ton Buitinga