Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DNO. 2003/1279
datum
09-05-2003

onderwerp
Nadere toelichting Leidraad 'Opvang gewone en grijze zeehonden' TRC 2003/3721

bijlagen
div.

Geachte Voorzitter,

Op 28 maart jl. heb ik u de Leidraad 'Opvang gewone en grijze zeehonden' gezonden. Naar aanleiding van mijn voornemen tot het uitbrengen van deze Leidraad heeft de directeur van de zeehondencrèche Pieterburen, mevrouw L. 't Hart, d.d. 26 maart jl. een brief aan de voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij gestuurd. Ik ontving hiervan een afschrift. In het gesprek dat ik met mevrouw 't Hart heb gevoerd over de Leidraad op 16 april 2003 heeft zij haar brief toegelicht. Mijn antwoord op haar brief treft u hierbij voor uw informatie aan.

Ten behoeve van het Algemeen Overleg over voormelde Leidraad met de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij op 14 mei jl. voeg ik tevens bij het tijdens de Trilaterale Regeringsconferentie in Esbjerg (oktober 2001) vastgestelde Trilateral Seals Management Plan. Dit Plan werd u reeds eerder toegezonden als onderdeel van de Verklaring van Esbjerg. Tevens doe ik u het in september 2002 uitgebrachte eindrapport van het Wetenschappelijk Platform Zeehonden Waddenzee toekomen.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

dr. C.P. Veerman

Bijlagen:
* Brief aan Mevrouw L. 't Hart (PDF-formaat, 52 Kb)
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...2003/par03151.htm . * Trilateral Seals Management Plan (PDF-formaat, 57 Kb) * Eindrapport van het Wetenschappelijk Platform Zeehonden Waddenzee (PDF-formaat, 1077 Kb)
Zie het origineel .

---