Gemeente Winterswijk


9 mei 2003

MENNINK-VELDBOOM EN GEMEENTE WINTERSWIJK ONDERTEKENEN INTENTIEVERKLARING

Winterswijk - Taxibedrijf en tankstation Mennink-Veldboom BV en de gemeente Winterswijk hebben deze week een intentieverklaring ondertekend.
Hiermee wordt de door de gemeente gewenste verplaatsing van Mennink-Veldboom in principe mogelijk gemaakt.

Mennink-Veldboom exploiteert reeds vele jaren een tankstation en taxibedrijf aan de Stationsstraat te Winterswijk en heeft vanaf 1999, in overleg met de gemeente, gericht op de toekomst, geïnvesteerd in haar activiteiten daar. Mennink-Veldboom wilde haar activiteiten graag voortzetten aan de Stationsstraat. De gemeente wil het gebied graag revitaliseren c.q. herontwikkelen. Om samen tot een oplossing voor dit probleem te komen zijn gesprekken gevoerd tussen de gemeente en Mennink-Veldboom. Deze gesprekken hebben geresulteerd in de intentieverklaring zoals die nu is ondertekend.

De intentieverklaring houdt in dat onderzocht wordt of het tankstation en het taxibedrijf aan de Stationsstraat verplaatst kunnen worden. Met name de planologische inpassing van het tankstation en het taxibedrijf, waarbij de gemeente Winterswijk en de provincie Gelderland een bepalende rol spelen, en de verwerving van gronden zijn aspecten die maatgevend zijn voor een succesvolle verplaatsing.

De beoogde nieuwe locatie van het tankstation en het taxibedrijf is aan de Mentinkweg/Rondweg West. Mennink-Veldboom wil bij eventuele verplaatsing van het bedrijf een nieuwe invulling geven aan de huidige locatie aan de Stationsstraat. Dit zal dan gebeuren in de vorm van appartementen en/of kantoren, horeca en detailhandel, in meerdere bouwlagen.