Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

09-05-2003
Informatieavond beleid integratie extra 'zorgkinderen'

De gemeente Alkemade nodigt u uit voor een informatieavond over het op te stellen beleid over integratie van ´extra zorgkinderen´ binnen de reguliere peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 13 mei aanstaande om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Onder ´extra zorgkinderen´ worden kinderen met lichamelijke of geestelijke handicaps en kinderen met leer- en/of gedragsmoeilijkheden verstaan. Wat betekent opvang van deze kinderen in de praktijk? Tegen welke problemen lopen de reguliere instellingen aan en wat kan hieraan gedaan worden? De informatieavond is gegoten in de vorm van een forumavond zodat er voldoende gelegenheid is voor het stellen van vragen. Aan het forum nemen vertegenwoordigers van peuterspeelzaal en kinderdagverblijf deel. Daarnaast zijn ook de Sociaal Pedagogische Dienst (SPD) en de oudervereniging van gehandicapte kinderen vertegenwoordigd.

U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Het programma van de avond is als volgt:
20.00 uur: Opening door het hoofd afdeling Welzijn Mw. J.J.H.M. Smulders
20.05 uur: Inleiding door de Sociaal Pedagogische Dienst
20.25 uur: Toelichting op het huidige beleid door peuterspeelzalen
20.45 uur: Forumdiscussie
22.00 uur: Sluiting

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw van de Haterd, beleidsmedewerkster Welzijn (Onderwijs & Kinderopvang), telefoonnummer (071) 332 72 50.