Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.00 uur

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL Een 29-jarige vrouw uit Gilze is vrijdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat. Zij had geprobeerd de winkel zonder te betalen met medeneming van goederen ter waarde van enkele honderden euros te verlaten. Personeel hield haar tegen en droeg haar over aan de politie die haar heeft ingesloten op het politiebureau.

Twee kinderen (5 en 7 jaar) uit Ede zijn rond 18.00 uur aangehouden in een winkel in de Scheepjeshof. Zij wilden er vandoor gaan met spullen ter waarde van enkele tientallen euros. De politie heeft hen meegenomen naar het politiebureau en de kinderen en hun ouders vermanend toegesproken.

Gewonde na aanrijding

VEENENDAAL Vrijdagmiddag rond 17.30 uur botste een vrachtauto, bestuurd door een 20-jarige man uit Zutphen, die op de Smalle Zijde reed tegen een personenauto die van rechts kwam op de Kernreactorstraat. De personenauto kwam daarbij in de berm terecht. De bestuurder, een 25-jarige man uit Veenendaal, had licht letsel maar de andere inzittende, een 22-jarige man uit Renswoude, raakte fors gewond aan zijn been. Beide inzittenden moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd waarna de inwoner van Renswoude naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht doet onderzoek naar de toedracht.

Grote verkeerscontrole rond Rijnbrug

RHENEN Vrijdagavond heeft de Politie Regio Utrecht in samenwerking met de politie Gelderland-Zuid een grote verkeerscontrole gehouden rond de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren. In totaal werden ruim 1000 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Daarnaast werden aan de Rhenense kant ruim 100 bekeuringen aan automobilisten en bromfietsbestuurders uitgedeeld voor onder meer technische mankementen, onjuiste of geen papieren, verlichting, niet handsfree bellen, geluidsoverschrijding en het niet dragen van de gordel.

Auto-inbreker aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft zaterdagmorgen rond 04.00 uur een 24-jarige man uit Veenendaal op heterdaad aangehouden terwijl hij bezig was in een auto in te breken. De auto stond geparkeerd op De Palmen Grift. De politie was gebeld door een omwonende die had gezien dat de verdachte de autoruit insloeg. Toen de politie ter plaatse kwam hield hij zich slapende.