Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 10 mei 2003

Dagelijkse berichten

Winschoten: jongen vernielt ruiten
De politie heeft vrijdagnacht in de Olieslagerstraat in Winschoten een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor vernieling. Politiemensen hadden een melding gekregen omtrent een aantal vernielde ruiten van een pand aan de Olieslagertstraat. Dit bleek inderdaad het geval. Terwijl agenten bezig waren de schade aan het pand in kaart te brengen kwam de verdachte aanlopen. Hij bleek gewond aan het hoofd. Getuigen wezen de knaap, die onder invloed van alcohol verkeerde, aan als dader van de vernieling. De verwondingen liep hij later op tijdens een ruzie. Nadat de verwondingen van de verdachte in het ziekenhuis waren behandeld is hij meegenomen naar het politiebureau. De jongen is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie waarbij de verdachte gewond raakte.

Sellingen: motorrijder gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Lammerweg in Sellingen is vrijdagavond een 42-jarige motorrijder uit Emmen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 24-jarige vrouw uit Vlagtwedde met haar auto vanaf de Wollinghuizerweg in Sellingen de Lammerweg opreed. Ze verleende daarbij geen voorrang aan de buurtbus bestuurd door een 66-jarige man uit Sellingen. Die wist door uit te wijken en krachtig te remmen een botsing te voorkomen. De achter hem rijdende motorrijder remde ook krachtig. Daarbij blokkeerde het voorwiel van de motor en botste de bestuurder tegen de buurtbus. Hij kwam te vallen en liep diverse verwondingen op. De man is naar een ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht aan de Blijhamsterweg in Winschoten een 41-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.15 promille alcohol gemeten. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Delfzijl: gewonde bij ruzie
Een 16-jarige jongen uit Delfzijl is vrijdagavond gewond geraakt bij een ruzie aan de Oude Schans in Delfzijl. De knaap bevond zich in een discotheek waar een ruzie ontstond tussen een 20 tal personen. Daarbij was een vriend van het slachtoffer. Toen de vriend, nadat personeel van de disco de ruziënde bezoekers naar buiten had gewerkt, opnieuw werd aangevallen probeerde het slachtoffer zijn kameraad te ontzetten maar kreeg daarop diverse schoppen en klappen. Hij liep meerdere verwondingen op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De politie onderzoekt de toedracht van de schermutselingen.

Delfzijl: vader mishandelt zoon
In zijn woning aan de Kleine Belt in Delfzijl heeft de politie vrijdagnacht een 55-jarige man aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg ruzie met één van zijn zoons. De man sloeg de 27-jarige zoon en gaf hem een kopstoot. Daarbij liep de zoon aangezichtsletsel op. Zijn broer moest er aan te pas komen om vader in bedwang te houden. De man is door de politie meegenomen en in het kader van het project huiselijk geweld ingesloten. De man wordt nader gehoord.

Delfzijl: zoon mishandelt vader
De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Jachtlaan in Delfzijl een 27-jarige man uit die plaats aangehouden. Door nog onbekende oorzaak kreeg de man ruzie met zijn 51-jarige vader, bij wie hij in huis woont. Er ontstond een handgemeen waarbij de vader letsel aan het gezicht opliep. De man waarschuwde de politie die de zoon aanhield en meenam. Ook hij is in het kader van het project huiselijk geweld ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Midwolde: man rijdt tijdens ontzegging
Aan Pasop in Midwolde heeft de politie vrijdagavond een 32-jarige automobilist uit Midwolde aangehouden. Bij een politiecontrole bleek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben wegens een veroordeling voor rijden onder invloed. Ook nu had de man gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.17 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden met processen-verbaal voor rijden tijdens de ontzegging en rijden onder invloed.

Op de Eemshavenweg bij Bedum heeft de politie vrijdagnacht een 68-jarige automobilist uit Middelstum aangehouden. De man bleek bij een controle door de politie zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De man negeerde in eerste instantie een stopteken van een politieauto. Toen hij eenmaal was gestopt bleek hij merkbaar dronken te zijn. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.15 promille gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 12 uur. Hij krijgt proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Leek: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft vrijdagmiddag op de A7 bij Leek het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Urk ingevorderd. De man reed in de richting van Friesland in een auto met aanhangwagen. Zijn snelheid werd tussen Hoogkerk en Leek vastgesteld op 134 km per uur, terwijl met een personenauto met aanhanger maximaal 80 km per uur mag worden gereden. Bij Leek werd de Urker staande gehouden en werd zijn rijbewijs ingenomen. De man krijgt een boete voor te hard rijden.

Groningen: autokrakers aangehouden
Aan de Emmalaan en de Waldeck Pyrmontstraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 24-jarige en een 25-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Getuigen meldden telefonisch een auto-inbraak aan de De Savornin Lohmanlaan. Toen een politiepatrouille de Emmstraat inreed zagen agenten twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Ze gingen er bij het zien van de politieauto vandoor. De 24-jarige man kon in de Emmastraat worden aangehouden. Korte tijde later werd ook de tweede verdachte aangehouden in de Waldeck Pyrmontstraat. De tweede verdachte gooide tijdens zijn vlucht een frontje van een autoradio weg. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van een schroevendraaier en een autoradio. Beide verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: aanhouding bij ruzie
Een 30-jarige man uit Groningen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden op de Grote Markt in de Stad. De man was betrokken bij een ruzie tussen een groep bestaande uit enkele tientallen mensen. Er werd niet daadwerkelijk gevochten maar politiemensen besloten dat te voorkomen door de groep te verspreiden. Tijdens deze werkzaamheden greep de aangehouden verdachte naar het dienstpistool van één van de politieagenten en probeerde het wapen uit de holster te trekken. Dat mislukte en de agent kon voorkomen dat zijn wapen werd afgenomen. De verdachte werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor is hij heengezonden.

Groningen: man vernielt ruit
Wegens vernieling van een ruit van een pand van een jeugdzorginstelling aan de Marwixkade in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man verkeerde in de veronderstelling dat zijn vriendin bij de instelling verbleef. Dit was echter niet het geval. De vriendin verbleef op dat moment in de woning van de verdachte. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Hij bekende de vernieling. Tijdens het verhoor is niet duidelijk geworden wat de daadwerkelijke reden van de vernieling is geweest.

Groningen: gewonde bij ruzie
Bij een vechtpartij op de Grote Markt in Groningen is vrijdagnacht een 28-jarige Groninger gewond geraakt. De kreeg het om onduidelijk reden aan de stok met drie belagers. Hij werd daarbij geslagen en geschopt en kwam op de grond te vallen. Ook daarna nog werd hij door zijn opponenten mishandeld. Het slachtoffer raakte buiten kennis en liep hoofdwonden op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Een onderzoek naar de daders leverde niets op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: drugsdealer aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Donkersgang in Groningen vier mannen in de leeftijd van 23, 24 en 26 jaar, allen uit Groningen aangehouden. Middels de toezichtcameras werd gezien dat de vier zich verdacht ophielden in de Donkersgang. Toen agenten pooslhoogte gingen nemen renden ze weg. Ze konden alle vier worden aangehouden. Bij de 23-jarige verdachte trof de politie ruim 4 gram cocaïne en een groot geldbedrag aan. Een 24-jarige man bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid coke. De verdachten werden naar het bureau gebracht. Drie van hen zijn na verhoor heengezonden. De 23-jarige man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden
In een supermarkt aan het A-kerkhof in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man die eerder in dezelfde winkel diefstal pleegde heeft een winkelverbod opgelegd gekregen. Ook stal hij een fles drank en wilde daarmee de winkel uitlopen. Personeel verzocht de man te wachten omdat de politie was gewaarschuwd. Direct daarop viel de verdachte een personeelslid aan. Met behulp van meerdere mensen kon de verdachte worden overmeesterd en aan de politie worden overgedragen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietsendieven aangehouden
Getuigen meldden vrijdagmiddag een fietsendiefstal bij de politie. Ze zagen dat drie mannen in de H.W. Mesdagstraat een damesfiets in een auto laadden. De getuigen gaven een signalement door en de auto werd door surveillerende agenten enige tijd later aangetroffen op de Bedumerweg. De fiets bleek niet meer in de auto aanwezig, maar de drie inzittenden, mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar, allen drie uit Groningen werden aangehouden. Ze verklaarden de fiets naar een woning in de Johan de Wittstraat te hebben gebracht. Bij het politieonderzoek werd de fiets daar inderdaad op het balkon aangetroffen. De bewoner van het pand, een 19-jarige Groninger, werd ook aangehouden en naar het bureau gebracht. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Ze krijgen proces-verbaal voor diefstal in vereniging en heling.

Groningen: fietssters vallen
Bij een ongeval op de Goudlaan in Groningen is vrijdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets tezamen met twee vriendinnen, ieder ook op een fiets. Eén van hen week uit tijdens het passeren van een auto. Ze raakte met haar fietsstuur de fiets van één van de beide andere dames, die op haar beurt weer tegen de derde fietsster aanviel. Gedrieën kwamen ze te vallen. Het slachtoffer liep borstletsel op en moest door ambulancepersoneel worden behandeld.

Groningen: dronken man opgepakt
De politie heeft vrijdagnacht aan het Engelenpoortje in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. Te voet surveillerende agenten troffen de man liggen op straat aan. Hij braakte, sprak wartaal en bleek niet in staat om te staan. Hij is meegenomen en ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)