Gemeente Kerkrade

10.05.03: Koninklijke onderscheiding voor mevrouw G. Dassen

Op zaterdag 10 mei om 20.30 uur ontvint mevrouw G. Dassen-Hinssen uit handen van loco-burgemeester Frans Krasovec een koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats op het volgende adres: café Nulland, Nullanderstraat 71, 6461 GB Kerkrade

Persoonlijke gegevens mevrouw G. Dassen
Naam: Dassen-Hinssen, G.W.
Adres: Bleijerheiderstraat 13, 6462 AC Kerkrade

Mevrouw Dassen-Hinssen is sinds 1951 lid van het Damescomité van harmonie St. Pancratius Nulland , waarvan 20 jaar als voorzitter. Vanaf 1999 is zij ere-lid.
Het Damescomité telt momenteel 15 leden en 3 bestuursleden, ondersteunt de harmonie en zorgt geheel zelfstandig voor de financiën. Mevrouw Dassen-Hinssen draagt mede de zorg voor de organisatie van: Pancratiusdag Patroonsfeest, kienavonden, kienmiddagen voor de kinderen (St. Nicolaasfeest en Kerstfeest), Kerst-Inn, Rommelmarkt. Meer dan 35 jaar beheert en herstelt zij de uniformen van de leden van harmonie St. Pancratius en van Mandolinevereniging Napoli. Zowel voor de harmonie als voor de Mandolinevereniging is mevrouw Dassen-Hinssen zeer waardevol.
Ook de zieke en eenzame mensen krijgen haar aandacht. Regelmatig worden zij door haar bezocht. Mevrouw Dassen-Hinssen is een zeer bijzonder mens die steeds voor iedereen klaarstaat. Naast haar werkzaamheden voor het Damescomité heeft zij van 1962 tot en met 1993 tijdens het Wereld Muziek Concours geheel belangeloos als gastgezin gefungeerd. Soms waren er meer dan tien muzikanten per weekend bij haar te gast. Zij stond dag en nacht klaar om de gasten het naar hun zin te maken.
Aangezien mevrouw Dassen-Hinssen het iets rustiger aan gaat doen gezien haar leeftijd, zal zij tijdens het Patroonsfeest op 10 mei 2003 voor al haar werkzaamheden (en dit alles pro deo) voor harmonie St. Pancratius en Mandolinevereniging Napoli in het zonnetje worden gezet.