Gemeente Kerkrade

10.05.03: Koninklijke onderscheiding voor mevrouw M. Scholtes

Op zaterdag 10 mei om 20.30 uur ontving mevrouw M. Scholtes - Van den Bosch uit handen van loco-burgemeester Frans Krasovec een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats op het volgende adres: café Nulland, Nullanderstraat 71, 6461 GB Kerkrade

Persoonlijke gegevens mevrouw
Naam: Scholtes-Van den Bosch, M.C.
Adres: Kruisstraat 46, 6461 HB Kerkrade

Mevrouw Scholtes-Van den Bosch is sinds1948 lid c.q. bestuurslid van het Damescomité van harmonie St. Pancratius Nulland. Het Damescomité telt momenteel 15 leden en 3 bestuursleden. Zij ondersteunen de harmonie door het organiseren van nevenactiviteiten. Nog één keer per maand woont zij de bestuursvergaderingen van het Damescomité bij.

Ondanks haar hoge leeftijd is zij nog zeer actief. Zij draagt mede zorg voor de financiën en voor de organisatie van: Pancratiusdag Patroonsfeest, kienavonden, kienmiddagen voor de kinderen (St. Nicolaasfeest en Kerstfeest), Kerst-Inn, Rommelmarkt. Voor de leden van harmonie St. Pancratius herstelt en verzorgt zij de kostuums. Elk jaar wordt de Prinsekap door haar gemaakt.

Mevrouw Scholtes-Van den Bosch is meer dan 25 jaar collectante voor diverse instellingen o.a. voor het Koningin Wilhelminafonds (kankerbestrijding) en voor de Hartstichting.
Door weer en wind gaat zij elke keer weer op pad om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor diverse goede doelen.
Regelmatig worden de zieken door haar bezocht. Staat altijd klaar voor de medemens.
Ondanks dat mevrouw Scholtes-Van den Bosch (gezien haar leeftijd) het iets rustiger aan gaat doen is zij zeer waardevol zowel voor de vereniging als voor de gemeenschap. Tijdens het Patroonsfeest op 10 mei 2002 zal zij, voor al haar werkzaamheden (en dit alles pro deo) voor harmonie St. Pancratius, in het zonnetje worden gezet.