Ingezonden persbericht


4 maart 2003

PERSBERICHT

Nieuw in Nederland: Fietstestplaats op De Kleine Aarde.

Fietsen met kinderen centraal tot 31 oktober 2003

De Kleine Aarde, Centrum voor een Duurzame Leefstijl, opent op 10 mei tijdens de Landelijke Fietsdag, in samenwerking met de Fietsersbond, een testplaats waar allerlei bijzondere fietsen uitgeprobeerd kunnen worden. Op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel is ruimte gemaakt om de fietsen te bekijken en gedurende langere of kortere tijd uit te proberen. De organisatoren zijn van plan om steeds weer een andere invalshoek en andere doelgroep te kiezen. Tot 31 oktober 2003 is dat: fietsen met kinderen. Kinderaanhangkarren, familietandems en aanhangfietsen kunnen dan in de praktijk uitgeprobeerd worden. De Fietsersbond en de Kleine Aarde verwachten dat veel mensen behoefte hebben om de verschillende producten, samen met hun kinderen, eens rustig en in de praktijk uit te proberen. Op de Fietstestplaats is ook allerlei voorlichtingsmateriaal over de mogelijkheden en producten beschikbaar.

Tijdens de Op Pad Beurs dit weekend in de RAI (7t/m9 maart) is een aparte hoek ingericht met producten om het fietsen met kinderen aantrekkelijk te maken.

De feestelijke opening van de Fietstestplaats is op 10 mei 2003 om 12.00 uur tijdens de Landelijke Fietsdag. Een van de uitgestippelde routes loopt langs de Kleine Aarde. Een medewerker van de

De Kleine Aarde, centrum voor een Duurzame Leefstijl in Boxtel, geeft al dertig jaar nationaal en internationaal voorlichting over duurzame alternatieven o.a. duurzaam vervoer in Nederland. Met dit project richt De Kleine Aarde haar schijnwerper op de mobiliteitsvorm de fiets.

www.dekleineaarde.nl

Openingstijden: van 1 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur.

van 1 november t/m 31 maart: dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur

De Kleine Aarde, Het Klaverblad 1, 5283 TV Boxtel.


---