Anti Racisme Informatie Centrum

email

Grensoverschrijdende Ontmoetingen, Vrouwen/bewegingen in gesprek Stichting Vrouwen & Diversiteit

Maastricht, 02 april 2003

Stichting Vrouwen & Diversteit (SVD) organiseert op 10 mei, 31 mei en 21 juni 2003 de "Grensoverschrijdende Ontmoetingen, Vrouwen/bewegingen in gesprek" in Amsterdam. Het doel van deze ontmoetingen is door kennismaking en samenwerking de solidariteit tussen vrouwen en vrouwenbewegingen met verschillende achtergronden te versterken. Op een open en informele manier worden de grenzen binnen de vrouwen/bewegingen overschreden. Op de ontmoetingen kunnen vrouwen en vrouwenbewegingen sámen vanuit nieuwsgierigheid en op een creatieve manier bouwen aan een breder draagvlak binnen de samenleving. Wij willen een impuls geven aan de vrouwen/bewegingen om grenzen te overschrijden.

Stichting Vrouwen & Diversiteit

Stichting Vrouwen & Diversiteit, vier jonge vrouwen, is benieuwd naar de activiteiten en issues van de diverse vrouwen/bewegingen in Nederland. Sinds september 2002 werkt de SVD nauw samen met diverse vrouwen en vrouwenorganisaties in het organiseren van deze ontmoetingen.
De ontmoetingen zijn een plek waar vrouwen en vrouwenbewegingen op een creatieve, leuke, en informele manier ervaring en kennis kunnen uitwisselen.

Wat, Waar & Wanneer
Locatie: Akantes, voorheen Vrouwenhuis, in Amsterdam. Nieuwe Herengracht 95.
10 mei 2003: ZMV- en witte vrouwen/bewegingen in Nederland. 31 mei 2003: Jong en oud: vrouwen/beweging door de tijd heen. 21 juni 2003: Vrouwen/bewegingen en de wereld. Tijdstip: 12:00-18:00u

Er zullen Workshops zijn waarin actuele onderwerpen vanuit de eigen ervaring en verschillende invalshoeken op een toegankelijke, praktische en leuke manier behandeld worden. Zoals bijvoorbeeld vrouwenbesnijdenis, feminisme in de praktijk, de positie van vrouwen zonder verblijfsvergunning, seksuele en reproductieve rechten, arbeid, migratie, en zorg, geweld en geweldloosheid, vrouwenrechten in de wereld, en feminisme en anders-globalisering. Er is een Open Podium waar mensen hun creatieve culturele uitspattingen laten horen en zien. Er is een Infomarkt voor uw informatie. En er is een Zeepkist waar actieoproepen worden gedaan.

Voor wie
Deze ontmoetingen zijn bedoeld voor iedereen, zowel mannen als vrouwen, die geïnteresseerd óf actief zijn in de vrouwenbewegingen in Nederland.

Reserveringen
Voor individuele reserveringen kunt u vanaf 10 april een e-mail sturen naar: marijarianna@hotmail.com, of tussen 10:00-14:00u bellen naar: 020-3458927.

De entreeprijs is 1 (bezoekers zonder enige inkomsten), 7 (bezoekers met inkomsten), 10 (organisaties)