Ingezonden persbericht

PERSUITNODIGING Boxtel, 23 april 2003

KLEINE AARDE OPENT TESTPLAATS VOOR FIETSEN 'BIKE EXPERIENCE'

Op zaterdag 10 mei, tijdens de Landelijke Fietsdag, opent De Kleine Aarde, in samenwerking met De Fietsersbond, een nieuwe attractie: de testplaats voor fietsen Bike Experience. De heer G. van Woerkom, directeur van de ANWB en de heer B. Ensink, directeur van De Fietsersbond, verrichten om 11.15 uur de officikle opening. De testplaats heeft ieder seizoen een ander thema. Dit eerste seizoen staat helemaal in het teken van fietsen met kinderen. Bezoekers kunnen allerlei fietskarren, aanhangfietsen en andere handige zaken, in de praktijk uitproberen.

De Kleine Aarde in Boxtel biedt bezoekers van Bike Experience de gelegenheid om in de praktijk uit te proberen welke fietsproducten het beste passen bij hun wensen, situatie en omstandigheden. Op het Eco-park van De Kleine Aarde is hiervoor een speciaal testparcours aangelegd. De Kleine Aarde en De Fietsersbond hopen dat bezoekers hierdoor meer mogelijkheden leren kennen om in allerlei situaties de fiets te blijven gebruiken. Voor de vele korte ritten naar school, werk en winkel maar ook voor recreatieve tochten en fietsvakanties. Op het park is ook uitgebreide informatie aanwezig over prijzen, leveranciers etc.

Programma:

10.30 uur:
Ontvangst met koffie/ thee en gebak in de Zonnezaal van het Bezoekerscentrum.

10.45 uur:
Woord van welkom door Marijke Kuipers, directeur van De Kleine Aarde. Hierna volgen korte toespraakjes door de heer G. van Woerkom, directeur van de ANWB en de heer B. Ensink, directeur van De Fietsersbond.

11.15 uur:
Officikle opening van het testparcours door de heer G. van Woerkom, directeur van de ANWB en de heer B. Ensink, directeur van De Fietsersbond.

11.30 uur:
Gelegenheid voor de aanwezigen om de fietsen uit te proberen.


---
Algemene informatie over De Kleine Aarde op www.dekleineaarde.nl. Voor meer informatie over de Bike-Experience kunt u contact opnemen met: De Kleine Aarde/ Marion Weijzen, covrdinator Communicatie &Educatie, of Marijke Kuipers, directeur op tel. (0411) 68 49 21. De Fietsersbond/Arien de Jong, medewerker publiciteit, tel. (06) 20 50 44 19.

Met vriendelijke groet,
De Kleine Aarde, Centrum voor een duurzame leefstijl

Marina de Bekker
projectmedewerker communicatie

tel.: (0411) 68 49 21/66 10 96 (doorkiesnr.)
E-mail: m.debekker@dekleineaarde.nl
website: www.dekleineaarde.nl

Postbus 151, 5280 AD Boxtel
Bezoekadres: Het Klaverblad 1, 5283 TV Boxtel
Tel.: (0411) 68 49 21
Fax: (0411) 68 34 07