Ingezonden persbericht


Zes officiële startpunten
Landelijke Fietsdag 2003

Om het nationale karakter van de manifestatie extra te benadrukken zal de Landelijke Fietsdag 2003 niet op één, maar op zes plaatsen officieel van start gaan. De zes officiële startpunten zijn Eibergen, Tilburg, Gennep, Uitgeest, Emmen/Nieuw-Amsterdam en Hilversum. Op deze dag, die dit jaar op zaterdag 10 mei wordt gehouden, gaan zo'n kleine 200.000 mensen massaal fietsen op de vele tientallen, speciaal voor dit evenement uitgezette routes.

Het thema van de Landelijke Fietsdag 2003 is: 'Culinair genieten van de regio'. Voor de fietsers onderweg betekent dat dat ze tijdens de fietstocht kennis kunnen maken met diverse streekgerechten. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens een bezoek aan een aspergeteler of een wijnmaker. Anderen zullen een tussenstop kunnen maken bij een bierbrouwer of tomatenkweker. Alle deelnemers ontvangen overigens bij aanschaf van een route een uniek receptenboekje, dat aansluit bij het thema. De opbrengst gaat dit keer naar de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

De Landelijke Fietsdag wordt ondersteund door haar partners de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), Vogelbescherming Nederland, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en de BOVAG. Daarnaast wordt het evenement onder andere gesponsord door Twinny Load , de LTO-campagne 'Boeren en Tuinders, Ondernemers van Nature' en de nieuwe omroepvereniging Max.

Routebeschrijvingen zijn op 10 mei tussen 09.00 en 13.00 uur voor 3 euro per stuk verkrijgbaar bij de startpunten en vanaf 26 april bij de deelnemende VVV-kantoren. Deelnemers die voor 17.00 uur een afgestempelde routekaart inleveren krijgen, hiervoor een medaille als aandenken. Meer informatie is te vinden op www.landelijkefietsdag.nl


---- --