Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

24 april 2003

LANDELIJKE FIETSDAG 2003 IN EN ROND DEN HAAG.

Zaterdag 10 mei vindt traditiegetrouw de Landelijke Fietsdag plaats. Dan stappen zo'n kleine 200.000 mensen, voor het goede doel, op de fiets op de vele tientallen, speciaal voor dit evenement uitgezette routes. Bij circa 400 startpunten in Nederland kan men terecht voor de meest schitterende fietstochten. De opbrengst gaat dit jaar naar de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

In het kader van de Landelijke Fietsdag heeft de VVV Den Haag-Scheveningen een afwisselende tocht samengesteld langs en door vijf gemeenten met als thema 'De Vijf Gemeenten Route'. De route begint bij de VVV Den Haag (vlakbij Centraal Station) en voert langs, onder andere, grachten en kanalen in Den Haag en Voorburg. Via de sluizen en gemalen fietst men naar het waterrijke gebied van de Vlietlanden met een uniek vogeluitkijkpunt. Vandaar gaat de tocht, door de weilanden en langs molens, naar Voorschoten. Vervolgens passeert men, op weg naar Wassenaar, het prachtige wandelgebied De Horsten, toekomstige woonplaats van prins Willem Alexander en prinses Máxima. Een tocht door lommerrijk Wassenaar en Haagsche Bos, langs paleis Huis ten Bosch, brengt de deelnemers weer terug naar Den Haag. Via www.denhaag.com (zoek en boek/arrangementen) is een Landelijke Fietsdag arrangement te reserveren: 2 overnachtingen, inclusief ontbijt en diner, fiets én diverse kortingsvouchers. Of telefonisch: afdeling Reserveringen 070-338.58.15

De Landelijke Fietsdag wordt ondersteund door haar partners, zoals de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), Vogelbescherming Nederland, de Nederlandse Tourfiets Unie (NTFU) en de BOVAG. Daarnaast wordt het evenement onder andere gesponsord door Twinny Load, de LTO-campagne 'Boeren en Tuinders', Ondernemers van Nature en de nieuwe omroepvereniging Max.

De voorverkoop van de route Landelijke Fietsdag begint op 26 april bij de VVV Scheveningen en Den Haag. De prijs van de route bedraagt E 3,--. Voor het gezamenlijk afleggen van de 'Vijf Gemeenten Route' kan men zich op zaterdag 10 mei om 09.00 uur melden bij het startpunt VVV Den Haag, Koningin Julianaplein 30. Voor meer informatie: 0900-3403505.



Ingezonden persbericht