SMCA

Marco van Basten opent nieuw medisch sportcentrum

Sport Medisch Centrum Amsterdam

Op zaterdag 10 mei a.s. opent Marco van Basten het nieuwe Sport Medisch
Centrum Amsterdam ( SMCA ).

In het nieuwe centrum is een groot aantal para-medische disciplines onder één dak samengebracht, zoals (sport) fysiotherapeuten, manueel therapeuten, mensendieck, haptonomie, acupunctuur en podologie.

Verder zijn er twee sportartsen, sportmasseurs, een bewegingswetenschapper, een psycholoog, een kinderfysiotherapeut en een tandarts aan het centrum verbonden. Centraal in de benadering van het SMCA staat het uitgangspunt dat de patiënt een behandeling niet passief ondergaat, maar zelf actief werkt aan het herstel.

Het SMCA beschikt over twee grote, modern uitgeruste, oefenzalen die ook geschikt zijn voor mensen met een rolstoel. Fitkids is een speciaal programma voor kinderen met bijvoorbeeld een chronische ziekte die daar de kans krijgen om op een actieve wijze fit te worden en blijven. Het SMCA behandelt iedereen met fysieke klachten als gevolg van blessures, overbelasting, ongevallen, verkeerde lichaamshouding of stress. Daarnaast houdt het SMCA zich intensief bezig met de begeleiding van sporters op professioneel- en amateurniveau.

Het SMCA is gevestigd aan het Olympiaplein 74a, op de historische grond van de Olympische Spelen in 1928

Het SMCA is zeven dagen per week geopend.
Maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag en Zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

De feestelijke opening op 10 mei begint om 9.00 uur met een symposium voor genodigden. Gastsprekers zijn R.J. de Bruyn, R. van Dantzig, H. Tossijn, W. Post/L. Echteld, R. Griffioen, drs J.A. Bax, drs L. Winkler en dr J. Hesse.

Vanaf 13.00 is er Open Huis met aansluitend een voetbal-tennistoernooi.

Om 17.30 uur zal Marco van Basten het centrum officieel in gebruik stellen.
Onder de aanwezigen o.a. Johan Cruijff, Frits Barend, Tom Egbers, Jack van Gelder en Monique Velzeboer.

De pers is van harte uitgenodigd bij de Opening.

www.apollolaan-smcolympiaplein.nl

Notitie voor de pers/