Ingezonden persbericht

Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Plantenmarkt in de Leidse Hortus botanicus
Zaterdag 10 mei

Op zaterdag 10 mei wordt in de Voortuin van de Hortus botanicus in de jaarlijkse plantenmarkt gehouden. Deze plantenmarkt biedt liefhebbers, kenners en kwekers van bijzondere planten, heesters en bomen de gelegenheid elkaar rondom de Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden te ontmoeten. Een bijzonder assortiment van vaste planten, eenjarigen, zomerbolgewassen en zaden van exotische gewassen wordt door een keur van kwekers aangeboden, vergezeld van vakkundige informatie over kweek en verzorging van uw aankoop. Naast plantenmateriaal van hoog niveau vindt u op de Plantenmarkt ook allerlei plant-aardige geschenken, decoratiemateriaal en aantrekkelijke cadeautjes voor Moederdag.

Tot de inzenders behoren Renée Zijerveld met interessante bloembollen, Hanno Hardijzer met minder algemeen bekende bomen en struiken, Rob de Nie en Jan Zandwijk met bijenplanten en de heer Hartkamp met fuchsia's (nieuw!) en de heer Corte met een collectie jonge Ginkgobomen (nieuw!). Zoals ieder jaar, en met veel succes, is kwekerij 'De Beeksterhof' weer aanwezig met hun enorme sortiment vaste planten.

Er zijn ook enkele verenigingen uitgenodigd zoals Natuurmonumenten en de Leidse Imkersvereniging waar u potjes echte Leidse honing kunt kopen en informatie over het houden van bijen kan krijgen van doorgewinterde imkers. De Ikebana Vereniging zal aanwezig zijn en demonstraties geven.

De entree tot de Hortus botanicus geldt als normaal. De plantenmarkt is geopend van 10-17 uur.

Plantenmarkt in de Leidse Hortus botanicus

Waar
Rondom de Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer
Zaterdag 10 mei van 10-17 uur. De Hortus botanicus is open tot 18 uur.

Kosten
Volwassenen
¤ 4,-

Kinderen 4-12 jaar, Rabo-MJK, NS-MJK, CJP
¤ 2,-

Hortusvriendenkaart en Museumkaart
geldig

Aan de redactie:

Van bijgevoegd plaatje kan een afbeelding op een hogere resolutie aangevraagd worden: veen@hortus.leidenuniv.nl

Voor informatie over de Plantenmarkt kunt u contact opnemen met: Carla Teune of Stans van der Veen - Hortus Botanicus Leiden 071-5275144

Stans van der Veen
Hortus Botanicus - Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl