Ingezonden persbericht


De Utrechtse Kinderboekhandel

PERSBERICHT

Utrecht, 18 april 2003

Op zaterdag 10 mei om 13.30 uur laten Koos Meinderts (kinderboekenschrijver) en Annette Fienieg (illustrator) hun nieuwste boek Welterusten, Bink zien aan hun publiek in het theatertje onder de Utrechtse Kinderboekhandel.

Dit boek gaat over de overdag heel stoere kater Bink die 's avonds bang is om te gaan slapen, want wat zal er dan met hem gebeuren? En kan hij nog wel terugkomen uit dat dromenland in het echte leven? Hij maakt zich enorm veel zorgen hierover. Gelukkig weet zijn vriendin Moes hier wel raad op.

Koos Meinderts en Annette Fienieg maakten al heel veel boeken samen, o.a. Club van de lelijke kinderen (sinds jaar en dag een bestseller), het poëtische Keizer en de verhalenvader en Meneer Hoedjes vangt een vis. Koos Meinderts schreef ook verschillende liedjes voor Kinderen voor Kinderen en teksten voor Harrie Jekkers.

Ze zijn een echtpaar en veel van hun leven draait om de boeken. Gebeurtenissen uit hun dagelijks leven zijn uitvergroot terug te vinden in hun verhalen en tekeningen. Koos laat zijn teksten meteen aan Annette lezen. Annette daarentegen sluit zich op met het verhaal en laat de tekeningen pas zien als ze er zelf tevreden over is en als ze af zijn. Zij maakt in illustraties vaak nog een eigen verhaal bij dat van Koos erbij. Veel van hun vroegere verhalen gingen over de inmiddels beroemde Kuik en Vark, kater Bink en Moes zijn nieuwe figuren.

Op zaterdag 10 mei zal Koos Meinderts het verhaal voorlezenen vertellen over Bink en Moes. Annette zal het verhaal tegelijkertijd illustreren op een flip-over. Na afloop verloot ze de gemaakte tekeningen onder de aanwezige kinderen. Er zijn kleurplaten en kinderen moeten hun liefste knuffel meebrengen.

Annette Fienieg maakte speciaal voor deze gelegenheid een prachtige etalage van Kater Bink die wakker in zijn bed ligt, bovendien hangen er enkele originele illustraties uit het nieuwe boek in de winkel.

Plaats: De Utrechtse Kinderboekhandel, Ganzenmarkt 10, 3512 GD Utrecht

Tijd: zaterdag 10 mei 13.30 uur

Toegang: gratis wel kaartjes reserveren 030-2322057

Voor interviews met Koos Meinderts en Annette Fienieg of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Lia Reedijk 030-2322057 of met Uitg. Ploegsma 020-6262907

Een illustratie van het boek kunt u zien op www.kinderboekwinkel.net bij de activiteiten.

Ganzenmarkt 10 3512 GD Utrecht

tel 030-2322057 fax 030-2310585

e-mail kinderboekwinkel@planet.nl

www.kinderboekwinkel.net