Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Bernheze, 28 april '03

Start bij Hotel-Restaurant De Leygraaf in Heeswijk en Eetcafé 't Pumpke in Nistelrode Zaterdag 10 mei Landelijke Fietsdag, fietst u mee?

Op zaterdag 10 mei staat Bernheze (samen met heel Nederland) in het teken van de Landelijke Fietsdag 2003. Landelijk gezien gaan dan zo'n kleine 200.000 mensen massaal voor het goede doel fietsen op de vele tientallen, speciaal voor dit evenement uitgezette routes. De opbrengst gaat dit keer naar de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

34 km Bernheze
Bernheze is de gemeente waar Nistelrode en Heeswijk-Dinther deel van uit maken en is bij uitstek geschikt om te fietsen. Bernheze is het groene hart tussen de steden 's-Hertogenbosch, Oss en Uden/Veghel en pretendeert "de groene, culturele, gastvrije gemeente te zijn. Dit jaar heeft de Toeristisch Recreatieve Vereniging een werkelijk fantastische fietsroute uitgezet van in totaal 34 km. De route start gelijktijdig bij Bistro 't Pumpke aan het Raadhuisplein 7 te Nistelrode en bij Hotel-Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45 te Heeswijk-Dinter. Als het startsein is gegeven dan voert de route u met een lus door het mooie Brabantse landschap, over prachtige fietspaden, door de bossen, door de dorpskernen van Loosbroek, Vorstenbosch en Nistelrode uiteindelijk terug naar uw startpunt.

Openhuis
Langs de route wordt er speciaal voor u openhuis gehouden door melkveehouderij van Ronnie van de Lee, beeldengieterij Tenax, schuttersgilde St. Antonius Abt en de molen te Vorstenbosch. Halverwege de route is het controle- en tevens lunchadres bij een van de twee bovenstaande als startpunt genoemde horecagelegenheden. De route eindigt ook bij deze twee horecagelegenheden zodat u vervolgens nog kunt uitrusten en genieten van hun culinaire mogelijkheden op hun schitterende terrassen. Graag tot zaterdag 10 mei.

Sponsors
De Landelijke Fietsdag wordt Landelijk ondersteund door haar partners, zoals de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), Vogelbescherming Nederland, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en de BOVAG. Daarnaast wordt het evenement onder andere gesponsord door Twinny Load , de LTO-campagne 'Boeren en Tuinders, Ondernemers van Nature' en de nieuwe omroepvereniging Max. Lokaal wordt de Landelijke Fietstocht gesponsord door Eetcafé 't Pumpke uit Nistelrode en Hotel-Restaurant De Leygraaf uit Heeswijk-Dinther.

Starten
Routebeschrijvingen zijn op 10 mei tussen 09.00 en 14.00 uur voor 3 euro per stuk verkrijgbaar bij de twee startpunten Hotel-Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45 in Heeswijk-Dinther en bij Eetcafé 't Pumpke aan het Raadhuisplein in Nistelrode. Deelnemers die voor 17.00 uur een afgestempelde routekaart inleveren krijgen, hiervoor een medaille als aandenken.

399 woorden


Ingezonden persbericht