Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-05-2003

Televisie
DIT WAS HET NIEUWS
Uitzending vanaf zaterdag 10 mei
Nederland 2 ­ 21.55 uur


Dit was het nieuws weer van start

Na een korte afwezigheid van vijf maanden is het populaire, dwarse en rebelse TROS-programma DIT WAS HET NIEUWS weer terug op televisie. Om de fans weer helemaal in de sfeer te krijgen wordt op zaterdag 10 mei een compilatie uitgezonden van hoogtepunten uit het vorige seizoen.

Vanaf 17 mei volgen zes nieuwe wekelijkse afleveringen vanuit de nieuwe locatie Studio Angel in Amsterdam. Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal blijven de teamcaptains en Harm Edens is wederom de aangever en de man die de teams in toom moet houden. De eindredactie blijft in de deskundige handen van Eric van Sauers en Koos Terpstra.

Wekelijks schuiven uiteenlopende gasten uit onder meer de sportwereld, radio, televisie of het theater aan bij de heren. Deze reeks zijn dat onder anderen: Chazia Mourali, Hans Dorrestijn, Martine Bijl, Marcel van Dam, Hans Dijkstal, Jan de Hoop, Marcel Vanthilt en Caroline de Bruijn (actrice Goede Tijden Slechte Tijden).

DIT WAS HET NIEUWS wordt gemaakt in samenwerking met Comedytrain en is sinds 1996 een vast onderdeel in de TROS-programmering. In de redactie zit een aantal stand-up comédians die zelf ook regelmatig optreden, zoals Hans Sibbel en Dolf Jansen (bekend als het duo Lebbis en Jansen), Paul Groot, Owen Schumacher, Sander van Opzeeland, Micha Wertheim, Rob Urgert, Bastiaan Geleijnse en Ronald Goedemond.

DIT WAS HET NIEUWS is ook op internet te zien. Op de website www.ditwashetnieuws.nl zijn alle afleveringen terug te kijken, staan bio's van de teamcaptains en Harm Edens en kan bijvoorbeeld ook een leuk onderschrift bij foto's worden bedacht.