Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Utrecht/Boxtel, 6 mei 2003

"Bike Experience" in teken van fietsen met kinderen

UNIEKE TESTPLAATS VOOR BIJZONDERE FIETSEN IN DE KLEINE AARDE

Zaterdag 10 mei, tijdens de Landelijke Fietsdag, opent De Kleine Aarde, in samenwerking met de Fietsersbond, een testplaats voor bijzondere fietsen: "Bike Experience". De heer G. v. Woerkom, directeur van de ANWB en de heer B. Ensink, directeur van de Fietsersbond, verrichten om 11.15 uur de opening. Bike Experience kiest ieder seizoen een ander thema. Dit eerste seizoen staat in het teken van fietsen met kinderen . Bezoekers kunnen fietskarren, bakfietsen, familietandems, aanhangfietsen en andere accessoires in de praktijk uitproberen.

"Bike Experience" biedt bezoekers de gelegenheid om in de praktijk uit te proberen welke fietsproducten het beste passen bij hun wensen, situatie en omstandigheden. In het Eco-park van De Kleine Aarde in Boxtel is hiervoor een speciaal testparcours aangelegd. De Kleine Aarde en de Fietsersbond hopen dat bezoekers hierdoor meer mogelijkheden leren kennen om in allerlei situaties de fiets te blijven gebruiken. Voor de vele korte ritten naar school, werk en winkel maar ook voor recreatieve tochten en fietsvakanties.

In het Eco-park is uitgebreide informatie aanwezig over de producten, de prijzen, de leveranciers en andere interessante zaken die te maken hebben met het thema Fietsen met kinderen .

Openingstijden fietstestplaats: woensdag, zaterdag en zondag 11.00 - 16.00 uur tot 1 november en vanaf 1 juli tot 1 september van dinsdag tot en met zondag 11.00 - 16.00 uur. Informatie over toegangsprijzen is te vinden op de website van De Kleine Aarde www.dekleineaarde.nl.


---
Noot voor de pers:

De Kleine Aarde en De Fietsersbond nodigen u van harte uit voor de opening. De directeuren van de Fietsersbond en ANWB zullen op fotogenieke wijze als eerste de fietstestplaats in gebruik nemen. Op 10 mei zal eveneens de consumentenvoorlichter van de Fietsersbond aanwezig zijn om het nieuwste onderzoek naar kinderfietskarren toe te lichten en mensen te adviseren.

Voor meer informatie over "Bike Experience" en voor overleg over de opening op zaterdag 10 mei kunt u contact opnemen met:

De Kleine Aarde, Marjon Weijzen, coördinator Communicatie & Educatie, of Marijke Kuipers, directeur, tel. (0411) 68 49 21.

De Fietsersbond, Arien de Jong, medewerker publiciteit, tel. (06) 20 50 44 19.

E-mail: info@dekleineaarde.nl

website: www.dekleineaarde.nl

www.fietsersbond.nl

Postbus 151, 5280 AD Boxtel

Bezoekadres: Het Klaverblad 1, 5283 TV Boxtel

Tel.: (0411) 68 49 21

Fax: (0411) 68 34 07