Provincie Overijssel

Voetbalvereniging Wilsum ontvangt 1e BOB-promotiepakket

Zaterdag 10 mei ontvangt het bestuur van voetbalvereniging Wilsum in Wilsum tussen 15.15 en 15.30 - in de rust van de kampioenswedstrijd van het eerste elftal - het eerste BOB-promotiepakket, uit handen van de Kampense wethouder Breman. Ruim 200 Overijsselse sportverenigingen hebben het promotiepakket aangevraagd en steunen hiermee de BOB-campagne.

BOB is diegene die zijn of haar vrienden veilig thuisbrengt na een feestje, etentje of na de ?derde helft? na het sporten. BOB drinkt geen alcohol. Door vooraf goed af te spreken wie de BOB is, kunnen feesten en verkeersveiligheid goed samen gaan. En dat is hard nodig, want jaarlijks vallen honderden doden als gevolg van de combinatie alcohol en verkeer. Ruim 200 sportverenigingen in Overijssel ondersteunen de BOB-campagne. Zij hebben een promotiepakket aangevraagd, waarin allerlei voorlichtingsmateriaal is te vinden over BOB en alcohol en verkeer.

Naamsbekendheid BOB

Om sportverenigingen te ondersteunen, hebben 3VO, het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO), Sportraad Overijssel en de politie een handig promotiepakket samengesteld. Hiermee hopen zij de naamsbekendheid van BOB te vergroten. Belangrijker nog is dat steeds meer mensen een BOB in hun midden hebben als zij op stap gaan.

Pakket

In het promotiepakket vinden sportverenigingen BOB-artikelen zoals bierviltjes, keycords, pennen en divers affiches. Ook worden kant en klare artikelen over alcohol en verkeer bijgeleverd voor clubbladen.

Blikvanger in het pakket is het opvallende BOB-bord, dat opgehangen kan worden in de sportkantine, zodat BOB daar nog vele jaren kan scoren. Op dit geelzwarte bord staan namelijk de teksten: ?BOB scoort? en ?BOB wint altijd?. Op die manier worden sporters eraan herinnerd dat geen alcohol drinken de beste optie is als je nog aan het verkeer moet deelnemen.
© 2003 Provincie Overijssel