MEDIACONCERN

MediaConcern verzorgt tv registratie en distributie DJ Tiesto

MediaConcern verzorgt tv registratie en programma distributie 'Tiesto in Concert'

Den Haag, Nederland, May 7 /PRNewswire/ -- MediaConcern gaat de televisie registratie en de internationale distributie verzorgen van het mega dance event 'Tiesto in Concert'. Dit solo-concert wordt gehouden in het Gelredome in Arnhem op Zaterdag 10 mei 2003. Het door ID&T georganiseerde event is reeds uitverkocht! Vanaf Zondag 14 uur (CET time) zal Mediaconcern op haar internetsite www.mediaconcern.com een aantal fragmenten plaatsen van het concert 'Tiesto in Concert'.

Maar liefst 25.000 dance-liefhebbers zullen getuige zijn van een 8-uur durend spectaculair optreden van DJ Tiesto, de nummer 1 DJ van de wereld. MediaConcern Productions, de produktietak van Mediaconcern, zal met 17 camera's de registratie van het event voor haar rekening nemen. De internationale tv distributie wordt eveneens, exclusief, door MediaConcern verzorgd.

High Definition

De registratie wordt volledig met 12 high definition (HD) geschakelde camera's gedraaid. Er is voor high definition gekozen omdat hiermee de afzetmarkt international vergroot. Voor deze gigantische productie is gekozen voor de firma Alfacam. Zij leveren eveneens de vier camera-cranes en een 80 meter lange railcam. Naast de high definition registratie worden in de DJ booth 4 remote gestuurde camera's geplaatst om DJ Tiesto van dichtbij te kunnen volgen. Kosten nog moeite worden gespaard om deze registratie tot een internationaal succes te maken.

Programma's

Inmiddels lopen er diverse gesprekken met (inter)nationale tv-stations. Er worden twee programma's geproduceerd. Een 60 minuten durend 'in-concert' programma met daarin de hoogtepunten van de 8 uur durende set van DJ Tiesto. Daarnaast een 'Making of' programma van 45 minuten waarin de gehele voorbereiding in beeld wordt gebracht alsmede alle gebeurtenissen achter de schermen tijdens het concert.

EBU Feed

Op zondagochtend zal MediaConcern Productions een nieuwsfeed om 07.00 uur (CET time) verzorgen in samenwerking met het NOS Journaal en European Broadcast Union (EBU). Geinteresseerde zenders kunnen zich bij MediaConcern Productions aanmelden, +31 6 54 352 253.

Online fragmenten

Er is gedacht aan de online media! Vanaf Zondag 14 uur CET zal Mediaconcern op haar internetsite www.mediaconcern.com een aantal fragmenten plaatsen. Tevens zal er naast een persbericht een sfeerverslag worden geplaatst van dit unieke event.

Het directe webadres voor de online fragmenten is: http://www.mediaconcern.com/asp/show(underscore)subject.asp?id=652&pag eId=22

Note voor de redactie:
MediaConcern,
Koninginnegracht 63,
2514 AG Den Haag,
Phone +31 (0)7 312 2804,
Fax +31 (0)7 312 2808,
Contact: Fauzia Goudberg/Stan Gordijn,
Helpdesknumbers: +31 06 12 106 425 or +31 06 54 352 253, www.mediaconcern.com ,
creative@mediaconcern


08 mei 03 09:27