Ministerie van Defensie


---


---

Collegezalen van Instituut Defensie Leergangen vernoemd naar oud-strijders

08-05-2003

Op zaterdag 10 mei wordt een aantal collegezalen op het Instituut Defensie Leergangen (IDL) vernoemd naar militairen die voor hun verrichtingen tijdens de meidagen van 1940 op Ypenburg met de Militaire Willemsorde zijn onderscheiden. De onthulling van de namen zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse Herdenking Ypenburg. De ceremonie begint om 11.45 uur met een welkomstwoord van commodore Schrijver, directeur IDL.

Voor hun deelname aan de strijd op Ypenburg zijn vier Ridders 4de klasse der Militaire Willemsorde benoemd. Naar een ieder van hen zal een zaal op het IDL worden vernoemd, te weten: I.H. Bolman, kapitein van het Wapen der Infanterie, Auditorium; J.M.P. van Oudheusden, korporaal van de Geneeskundige Dienst, A 010; C.E.F. Schnabel, tweede luitenant van het Wapen der Artillerie, Bibliotheek; F.H. Warnaars, eerste luitenant van het Wapen der Infanterie, 065.

Geen van de betrokken Ridders is op dit moment nog in leven. De zuster van Korporaal Van Oudheusden zal de Van Oudheusden zaal onthullen, bij de overige ruimtes nemen drie Ridders der Militaire Willemsorde de honneurs waar.