Stichting TELEAC/NOT TeleScoop Nieuwsbrief


---
Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* PDA-reparateur

* Zakcomputers als de Palm en de pocket-pc zijn razend populair. Maar als er iets aan stukgaat heb je een probleem. Je kunt er lang niet zo makkelijk zelf aan sleutelen als aan een gewone computer. Herbert Blankesteijn ging met zijn Palm naar het spreekuur van een reperateur voor zakcomputers.

* Serie: high tech in Nederland

* De informatie en communicatietechnologie komt uit landen als de Verenigde Staten Silicon Valley dan met name, Taiwan en Japan, maar wat doen wij in Nederland eigenlijk op dit gebied? Staan wij ons mannetje in deze sector, of valt het allemaal een beetje tegen? TeleScoop bezoekt de komende weken een aantal ICT bedrijven in Nederland om te kijken wat er op dit gebied in ons kleine kikkerlandje te beleven valt. Vandaag gaan we van start met Waitec. Een bijzonder bedrijf, want dit bedrijf verhuisde enkele jaren terug van Italië naar Nederland.
* Producttest: Benchmarks

* Benchmarks zijn er om de prestaties van een computer te testen. Onze computer-expert Huub van der Pol geeft de komende weken enkele voorbeelden van dit soort programma's en legt uit hoe ze werken.

* Circus Blankesteijn: octrooi op software TeleScoop MagazineUitzending: zaterdag 10 mei 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---

Eerder vandaag in TeleScoop Actueel:

* Nuon stopt proef met internet via het elektriciteitsnet.
* Overheid hoeft e-mail niet meer zo snel te beantwoorden.
* Electronische stembus realiteit in Engeland.
* KPN neemt meerderheidsbelang in Hubhop.

* Column: Herbert Blankesteijn.
TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.