RIGU SOUND B.V.

Jim van Idols in de verkoop

Music store start vrije verkoop jim single.

De maxisingle van Idols ster Jim, met onder meer het liedje Tell Her, zal vanaf zaterdag 10 mei door Music Store in de vrije verkoop worden gebracht. Voor deze datum was het ceedeetje uitsluitend verkrijgbaar met 2 family packs verpakkingen van Mars.
De Music Store winkels hebben de afgelopen week tienduizenden Jim fans moeten teleurstellen wegens het verkoopembargo aan de Music Store op het ceedeetje. Muziekmaatschappij BMG verleende de verkooprechten exclusief aan Mars en Free Record Shop. In een Kort Geding vorige week vrijdag 2 mei j.l. trachtte Music Store via de rechter gelijktijdige levering tegen gelijke inkoopcondities af te dwingen van BMG. Music Store stelde dat op grond van de mededingingswet in combinatie met een groter marktaandeel dan 30 % van de betreffende marktpartijen er vrije concurrentie en gelijke inkoopcondities dienen te bestaan. De rechter wees de eis van de Music Store winkels af. De motivatie van de rechter volgt pas volgende week vrijdag.
Tijdens het Kort geding bleek dat aan Free Record Shop op de maxisingle van Jim een enkele euro s lagere inkoopprijs is afgegeven dan aan Music Store door BMG. Music Store zou dientengevolge niet in staat zijn het plaatje tegen een concurrerende prijs op de markt te brengen.
Om de consument toch van een gunstige prijs te laten profiteren zonder een investering in 10 Mars repen heeft Music Store besloten het plaatje Tell Her van Jim tegen haar inkoopprijs plus logistieke kosten op de markt te brengen. In plaats van de normale prijs van 7,99 voor een maxisingle met drie nummers zal het plaatje bij Music Store 4,99, zonder Marswikkels, kosten.
De ceedeetjes worden vanaf donderdag 8 mei vanuit het centrale magazijn van Music Store naar de ca 150 Music Store winkels gedistribueerd.

Voor nadere informatie belt u met de algemeen directeur van Music Store:
Rick Guurink 06 50 62 4462 071 3321111


08 mei 03 16:40