Gemeente Rheden

Wegwerkzaamheden tussen Velperbroek en Dieren (A348) vanaf 10 mei

Van 10 mei t/m 18 juli a.s. is de A348 tussen Velperbroek en de afslag Dieren (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. In deze periode vervangt de provincie Gelderland het oude wegdek door het stille ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton). Ter hoogte van de kern van Rheden komt nog stiller Dubbellaags ZOAB. De voorbereidende werkzaamheden zijn 5 mei jl. gestart.

Van 10 mei tot ongeveer 14 juni a.s. wordt het verkeer in beide richtingen over de rijbaan van Velp naar Dieren geleid. Vanaf ongeveer 15 juni tot 18 juli a.s. loopt het verkeer over de andere rijbaan.

In de eerste vijf weken is de afrit naar Velp, Rheden en De Steeg afgesloten. Daarna vervalt ook de afslag naar de Beemd. Dit is op: · van 23 tot 28 juni a.s.
· twee dagen in de week van 7 juli.
Het verkeer wordt die dagen omgeleid via Velp. Deze planning is zeer afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden krijgt het verkeer tussen Zutphen en Arnhem het advies zoveel mogelijk via Hummelo (N314), Drempt (N317) en Westervoort (N338, Rivierweg) te rijden. De provincie Gelderland adviseert dringend om hiervan gebruik te maken, om zo de weg door Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp te ontlasten.

18 juli klaar
Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden aan de A348 op 18 juli a.s. afgerond. Na de bouwvak levert werk aan de vangrails nog wegafzettingen op. Medio oktober zijn deze werkzaamheden ook afgerond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerrit Nijenhuis, projectleider bij de provincie Gelderland, tel. (026) 359 96 41.




Copyright: Gemeente Rheden