KNWV

9/5/2003
Delta Lloyd NK Matchracen 2003 start in Lelystad

Het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen 2003 start op zaterdag 10 mei 2003 tijdens de Hiswa Opstapdagen in Lelystad Haven. Het `Delta Lloyd Matchrace Kampioenschap van Lelystad' geldt als aftrap voor een reeks van kampioenschappen op club, stedelijk, provinciaal en uiteindelijk op landelijk niveau.

De start is zaterdag om 13.00 uur. Vier teams strijden dan in een afvalrace, waarbij twee teams tegen elkaar varen. Het team dat het beste resultaat uit drie races haalt, gaat door naar de volgende ronde. De uiteindelijke finalisten zullen om het Delta Lloyd Matchrace Kampioenschap van Lelystad 2003 strijden.

Het door Delta Lloyd geadopteerde evenement is laagdrempelig waarbij vrijwel alle zeilers de mogelijkheid hebben om deel te nemen. Zo krijgen ze de kans kennis te maken met de discipline Matchracen. Door te winnen kunnen de deelnemers zich vanaf clubniveau naar een niveau hoger zeilen. De Provinciale Kampioenen strijden uiteindelijk om het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen 2003 tijdens de Hiswa te Water in september.

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl