Gemeente Den Helder

03-09-2003 Gemeenteraad vergadert
Woensdag 10 mei en donderdag 11 mei: vergadering gemeenteraad. Aanvang 19.30 uur in de raadzaal.
De gemeenteraad heeft deze maand zoveel zaken te bespreken dat de vergadering over twee dagen wordt uitgesmeerd. Op de (voorlopige) agenda van de raadsvergadering staan (naast het vragenhalfuurtje) onder meer voorstellen om:

- geld beschikbaar te stellen voor de eerste inrichting van een onderwijsleerpakket en meubilair voor de vijfde groep van de dr. D. Herderscheê-school

- in te stemmen met de richting voor de ontwikkeling van de Basisbibliotheek Kop van Noord-Holland (aangegeven in de Onderzoeksrapportage Samenwerking bibliotheken Kop van Noord-Holland van 1 juni 2003)

- een voorbereidingsbesluit te nemen voor het pand Kerkgracht 1 (volgens artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening)
- opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen voor een gebied aan de Nieuweweg 22 (volgens artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening)

- de kapverordening aan te passen en - hiermee samengaand- de APV op dit gebied

- geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van de eerste fase van de fiets- en kanoroute (de Winkelhaak rond de Zandloper)
- een extern lid (plv) te benoemen van de Commissie voor de bezwaar- en beroepschriften

- bloembollen (geen eco-bollen) aan te kopen, en éénmalig af te wijken van het beleid om uitsluitend eco-bollen in de openbare ruimte te planten

- te besluiten over het verslag als bedoeld in artikel 9 van de Archiefverordening 1997

- het Werkdocument 2003 Sociale Zaken vast te stellen, met een meerjarenperspectief als richtlijn voor de werkwijze die gevolgd wordt voor het verbeterplan

- het slotdocument over het verbeterproces te bespreken
- het onderzoeksrapport van bureau Berenschot Second Opinion Oude Rijkswerf te bespreken

- de (tweede) bestuursopdracht Stadshart vast te stellen
- extra geld beschikbaar te stellen voor het doen van aankopen voor de ontwikkeling van het Stadshart, mede in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten

- de Jaarrekening 2002 van de Oude Rijkswerf te bespreken
- de jaarrekening en het jaarverslag van de gemeente Den Helder over het jaar 2002 vast te stellen

- de uitvoering van de verordening over het leerlingenvervoer in de gemeente Den Helder te bespreken

- het verzoek te bespreken van de PVDA-fractie van 24 juni 2003 om inlichtingen over het handhavingsbeleid voor de verkoop van autos langs de openbare weg.

- met instemming kennis te nemen van het Horecaconvenant Den Helder dat wordt afgesloten met de politie, het openbaar ministerie en de individuele horeca-ondernemers en de daarin opgenomen sluitingstijdenregeling voor horecagelegenheden vast te stellen. De stukken die betrekking hebben op de agendapunten kunt u inzien op werkdagen vanaf donderdag 4 september, 16.00 uur tot en met woensdag 10 september, 16.00 uur bij het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis. U kunt daar ook een agenda van de bijeenkomst krijgen. Overigens kunt u uw mening laten horen over onderwerpen die op de agenda staan. Meldt u dit dan tenminste 24 uur van tevoren bij de raadsgriffie, telefoon 671806, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u wilt inspreken. Wilt u de vergadering volgen maar bent u niet in de gelegenheid naar het stadhuis te komen? De Lokale Omroep Stichting zendt de bijeenkomst rechtstreeks via de radio uit (kabel FM 89.0 MHz, ether 105.6 MHz).