Ingezonden persbericht


aan: Nieuwsbank B.V. t.a.v. redactie

ERKENNING DOOR HERKENNING VAN HET ONBEGREPEN WHIPLASH PROBLEEM

'ONTMOETING WHIPLASH LOTGENOTEN in DE HOORNEBOEG te HILVERSUM'

Hilversum - Nog steeds is er medisch, juridisch, politiek en maatschappelijk een groot gebrek aan erkenning van de regelmatig zeer ernstige gevolgen van een whiplashtrauma. Daarom organiseert Whiplash Internetwerken voor de 7e maal in successie een landelijke lotgenotendag. In conferentiecentrum De Hoorneboeg te Hilversum kunnen zaterdag 10 mei a.s. de 'whiplashers' hun hart ophalen tijdens de recreatieve bijeenkomst voor en door whiplash-patiknten en hun partners.

Vaak loop je een whiplash op door een auto-ongeluk waarbij iemand achterop je auto botst, maar het kan op vele manieren gebeuren. Het door dit ongeluk ontstane letsel kan leiden tot allerlei, soms grote problemen zoals nek- en hoofdpijn, concentratie-, geheugen- en slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, bewegingsbeperking, etc.

De whiplash-patiknten kunnen hun zorgen en problemen even proberen te vergeten in de inspirerende omgeving met bos en heide aan de rand van Hilversum op de Hoorneboegse Hei. Op het landgoed met moderne conferentieruimte en comfortabele slaapgelegenheid kan in het prachtige authentieke gebouw "De Schuur" in een intieme sfeer worden overlegd onder het genot van een hapje en drankje. De Hoorneboeg is een schitterend landgoed met karakteristieke panden tussen bos en heide. De idyllische ligging maken het verblijf hier hopelijk tot een dag in vakantiestemming voor iedere 'whiplasher'.

Vanaf 13.00 uur is er een gastvrije ontvangst met een gratis cocktaildrankje. Vanaf 14.30 is een gratis aromatherapiebehandeling mogelijk. Er zijn diverse zit- lig- en rustfaciliteiten, eigen voorzieningen en/of aanpassingen meenemen is geen enkel probleem. Om 18.30 uur is er een heerlijk 3-gangen diner (vis of vlees of vegetarisch) voor slechts accommodatie is geheel voor de mensen met het postwhiplashsyndroom gereserveerd en er is hier uitgebreid rekening gehouden met hun handicaps: er is o.a. geen achtergrondmuziek en er zijn diverse goede rustmogelijkheden. De dag staat zoals altijd in het teken van begrip en ontspanning. Hier hoeven mensen niet uit te leggen hoe ze zich voelen, kunnen ze zich ongegeneerd afzijdig houden of gaan liggen op een bed. Hier krijgt hun sociale leven weer meer inhoud, is het geen probleem dat ze hun hoofd er niet bij hebben of vergeten zijn wat iemand net zei. De pijnen door de whiplash wordt hier gecompenseerd door erkenning en herkenning.

Whiplash Internetwerken staat garant voor een perfecte organisatie van deze bijzondere gebeurtenis. Conferentiecentrum De Hoorneboeg is gelegen aan de Hoorneboeg 5 te Hilversum. Aanmelden door overmaking van 6,- p.p. op rekening nr: 1205290 t.n.v. Whiplash Ontmoeting te Almere o.v.v. adres, woonplaats, e-mailadres, tel.nr, wel/geen aromatherapie, soort/geen diner.

internet: http://travel.to/whiplash e-mail: whiplash-ontmoeting@yahoogroups.com info: w. van eldik: 036 - 5386170 - a.a.e. gijsen: 0174 - 623346 ) Whiplash Internetwerken

De ontmoetingssite wordt rond 10 april helemaal bijgewerkt met volledige informatie over de ontmoeting. Indien wij niet de juiste contactgegevens hebben gebruikt verzoeken wij u vriendelijk de juiste gegevens aan ons te retourneren.