Gemeente Nieuwegein

Landelijke Fietsdag zaterdag 10 mei

Zaterdag 10 mei organiseert Toerisme Recreatie Nederland in nauwe samenwerking met de locale VVV-vestigingen, de dertigste Landelijke Fietsdag.

Ook in Nieuwegein kunt u van start en wel voor een aantrekkelijke route van ruim 35 kilometer, met talrijke attracties, door stedelijk en landelijk gebied in Nieuwegein, Culemborg en Vianen. Bindende factor is de rivier de Lek en het direct aangrenzende poldergebied.

De VVV-kantoren in Nieuwegein en Vianen hebben, met medewerking van de Wereldwinkel in Culemborg, een fietstocht uitgezet met het thema: "Mag het een pontje meer zijn ?". Dit thema slaat op de twee veerpontjes die de deelnemers tussen Schalkwijk/Culemborg en Vianen/Nieuwegein over de rivier zetten. Dankzij de Rabobank, die als sponsor optreedt, is de fiets op de veerpontjes op 10 mei gratis. Men behoeft dus alleen als voetganger een kaartje te kopen.

De deelnemers kunnen op zaterdag 10 mei van 09.00 - 14.30 uur starten. Men kan over de tocht zo lang doen als men zelf plezierig vindt en af en toe een stop inlassen. Voorwaarde is alleen dat men uiterlijk 17.00 uur bij het startpunt terug is.

Nieuwegeins wethouder voor toerisme en recreatie, Evert van Linge, zal even na 09.00 uur het vertreksein aan de eerste deelnemers geven. De inschrijving is in de VVV-vestiging van Nieuwegein aan de Schakelstede 79 (pand Rabobank) . Kosten ¤ 3,00 per deelnemer.

Hiervoor krijgt men de routekaart alsmede een zeer uitgebreide toeristische brochure vol informatie over de streek waar men door fietst en met boeiende historische gegevens over een aantal bouwwerken. In de brochure is ook een bonnenstrook opgenomen waarmee men tijdens de route tegen aantrekkelijke kortingen gebruik kan maken van consumpties en van o.a. een museumbezoek. De attracties zijn over de drie steden verdeeld.

Onder andere kan men bij de Beatrixsluizen in Nieuwegein heerlijk poffertjes eten en aansluitend onder deskundige leiding, een gratis rondwandeling maken door dit interessante sluizencomplex van Rijkswaterstaat. In Vianen is een bezoek aan het Stedelijk Museum zeker de moeite waard, terwijl horecavestigingen in Vianen en Culemborg de fietsers extra attracties presenteren.

De deelnemers aan de Landelijke Fietsdag dienen op enkele punten hun deelnemerskaart te laten afstempelen. Terug bij het startpunt krijgen ze een herinneringsattentie.

Invoerdatum 28-4-2003