Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 13.00 uur

Straatroof

UTRECHT Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdag rond 17.00 uur van haar mobiele telefoon beroofd op de Croeselaan. Zij liep daar met een vriendin en telefoneerde toen twee jongens op een scooter haar achterop reden en de telefoon uit haar hand gristen. De politie vraagt getuigen van deze roof zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanhouding met hulp van pepperspray

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.30 uur op de Trumanlaan een zich heftig verzettende 18-jarige man aangehouden met behulp van pepperspray. Surveillerende politieagenten zagen hem op de Eisenhowerlaan met hoge snelheid op een scooter rijden die bovendien niet was voorzien van een verzekeringsplaatje. Na een korte achtervolging werd hij op de Trumanlaan aangehouden waarbij hij weigerde mee te werken, antwoord te geven en zich agressief verzette. Daarop werd er gesprayd. Toch zag de jongen nog kans een van de agenten een vuistslag te geven voordat de spray zijn uitwerking had en tot aanhouding kon worden overgegaan. Omdat er veel jeugd op het opstootje af kwam, assisteerden politiecollegas bij de aanhouding door de groep jongelui op afstand te houden. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na straatroof

UTRECHT Een alerte getuige heeft zaterdag rond 3.00 uur op de Keistraat een 26-jarige man aangehouden die even daarvoor een straatroof gepleegd had op het Oudkerkhof. Van het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Nijmegen, was een mobiele telefoon afgenomen die inderdaad in het bezit bleek te zijn van de verdachte. De dader was weggerend maar achtervolgd door een getuige die de straatroof had gezien. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.