Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Aanhoudingen bedreiging
ALMERE De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige automobilist uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Een 28-jarige automobilist uit Almere verklaarde dat de verdachte op de Veluwedreef een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem had gericht. De verdachte is even later op de Landdrostdreef aangehouden, geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte is een ploertendoder en een (onscherpe) granaat aangetroffen en in beslag genomen. ALMERE Bij de meldkamer van politie kwam vrijdagnacht een melding binnen dat een jongen op de Metropolestraat mensen bedreigde met een mes. Dankzij oplettende getuigen kon kort daarna een 19-jarige Almeerder worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Het mes is in beslag genomen.
EMMELOORD Een 22-jarige Emmeloorder is vrijdagnacht aangehouden voor bedreiging. Hij wordt ervan verdacht bij de Prof. Ter Veenstraat bedreigingen te hebben geuit richting een beveiligingsmedewerkster. De medewerkster heeft aangifte gedaan. De Emmeloorder is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Winkeldiefstal
ZEEWOLDE Een 24-jarige vrouw uit Zeewolde en een 21-jarige vrouw uit Almere zijn vrijdagavond aangehouden voor winkeldiefstal. Een bedrijfsleidster van een winkel aan de Gouwzee vond gestolen goederen in de tas van de Almeerse. Beide vrouwen zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij doorzoeking van de tas van Zeewoldse vond de politie twee zakjes hasj en een zakje weed. De Zeewoldse heeft hiervan afstand gedaan. Na verhoor zijn ze weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding vernieling
URK De politie heeft vrijdagmorgen vier Urker van 18 jaar aangehouden voor vernieling. Ze worden ervan verdacht de nacht ervoor aan een boot, dat aan de Burg. J. Schipperkade lag, vernielingen te hebben gepleegd. Ze waren, onder invloed van alcohol, zonder toestemming aan boord gegaan.

Openbaar dronkenschap
ALMERE Een 26-jarige Almeerder is vrijdagavond aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij werd slapend aangetroffen op een perron van Station Almere Buiten. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 22-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had in een uitgaansgelegenheid een 28-jarige Almeerder een klap gegeven nadat hij de Rotterdammer had aangesproken op zijn gedrag. De Rotterdammer is ter ontnuchtering ingesloten.

Aanrijding zonder rijbewijs
EMMELOORD De politie heeft vrijdagavond op de Urkerweg een 32-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden. Hij was betrokken geraakt bij een aanrijding bij het benzinestation en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed zonder rijbewijs
EMMELOORD Een 33-jarige automobilist uit Emmeloord is vrijdagavond op de Hannie Schaftweg aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 0,7 promille. Daarnaast bleek hij niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en er bleek nog een boete open te staan. Hij is met een rijverbod van twee uur weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt. ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag op de Rozenwerf een 61-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1,4 promille. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is met een dagvaarding weer heengezonden.

Verkeerscontroles
LELYSTAD De politie heeft vrijdagavond op de A6 ten noorden van Lelystad een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal 1.750 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Daarvan bleken dertien bestuurders teveel gedronken te hebben. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij niet wilde meewerken aan de blaastest. Negentien bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden, een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Zeven vrachtwagenchauffeurs werden beboet omdat hun vrachtwagen niet in orde bleek te zijn. Een 32-jarige Emmeloorder werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om zijn gordel om te doen. Hij is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau en na verhoor weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
ALMERE De politie heeft vrijdagavond op de Sluiskade en de Westerdreef een kleine alcoholcontrole uitgevoerd. In totaal 40 bestuurders legden een blaastest af. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Loslopende paarden
DRONTEN De politie heeft vrijdagmorgen met hulp van omstanders bij de Gildepenningdreef een loslopend paard gevangen. Het dier kwam vanaf de Muntmeesterdreef en leverde gevaar op voor het verkeer. Samen met omstanders is het dier gevangen en teruggebracht naar de eigenaar. Het paard bleek uit een weiland aan de Elandweg gebroken te zijn. LELYSTAD Surveillerende politieagenten zagen zaterdagochtend vroeg een pony over de Schoepenweg lopen. De agenten hebben het dier gevangen en teruggebracht naar zijn wei aan de Vijzelstraat.

Keukenbrand
LELYSTAD De brandweer heeft vrijdagmorgen moeten uitrukken naar de Tjalk voor een keukenbrandje. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een pan met limonadesiroop oververhit was geraakt. De bewoonster lag boven te slapen, werd wakker van de brandlucht en wist zichzelf in veiligheid te brengen. De keuken liep schade op.