Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 10-05-2003
Persberichten van zaterdag 10 mei 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 12 mei 08.00 uur.

Aanrijding met letsel
RODEN Vrijdag halverwege de middag reed een 40-jarige vrouw uit Nieuw Roden over het Oosteinde. Zij sorteerde voor om af te slaan naar de Eerste Energieweg. Op dat moment werd zij van achteren aangereden door een 89-jarge man uit Peize met zijn brommobiel. De man raakte daarbij ernstig gewond. De traumahelikopter verleende assistentie aan het al aanwezige ambulancepersoneel. De man is ernstig gewond overgebracht naar het AZG in Groningen.

Met alcohol op achter het stuur
ASSEN Vrijdag werd aan het begin van de avond een 49-jarige vrouw uit Assen aangehouden bij een alcoholcontrole op de weg Graswijk. Zij blies 510 U/gl (1,2 promille). De vrouw ging met een dagvaarding naar huis. Later op de avond blies een 43-jarige vrouw uit Assen 0,6 promille bij een controle aan de Groningerweg. Deze vrouw kreeg een transactie uitgereikt.

VLEDDER Vrijdagavond werd in de gemeente Westerveld op diverse plaatsen controles gehouden, onder ander in Dwingeloo, Diever en Vledder. Er werden 382 blaasproeven afgenomen. Aan het begin van de avond werd op de Vledderweg een 21-jarige man uit Drachten aangehouden. Hij blies 1,7 promille, zijn rijbewijs is ingenomen. Op deze avond werden ook boetes uitgereikt voor andere verkeersovertredingen waaronder één keer voor te hard rijden (20 km te hard). Negen automobilisten droegen geen gordel, één bestuurder had blauwe feestverlichting in de auto. Daarnaast kregen twee automobilisten een boete voor een technisch mankement aan de auto.

ZUIDLAREN Vrijdagavond werd een 49-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op de Verlengde Stationsweg. Hij blies 0,55 promille. De man kreeg naast een PV een rijontzegging van vier uur.

MEPPEL In de vroege uren van de nacht van op vrijdag op zaterdag werd op de Eekhorstweg een 27-jarige man uit Meppel gevraagd te blazen. De ademanalyse op het bureau gaf een resultaat van 1,21 promille. De man ging met een dagvaarding naar huis.

EMMEN Zaterdagnacht zag een politiepatrouille een auto slingerend rijden over de Weerdingerstraat. Op het bureau is een ademanalyse gedaan, de 49-jarige man uit Ter Apel blies 605 ug/l. Dit staat gelijk aan 1,4 promille. Ook bleek dat de man al een rijontzegging had. In de tussentijd vernielde de 43-jarige vriend van de man, die voor het bureau wachtte, een slagboom. Deze man ging ook met een dagvaarding voor vernieling naar huis.

RUINERWOLD In vroege uren van de zaterdagnacht werd op de Mevrouw Gelinckstraat een 46-jarige man uit Ruinen gevraagd te blazen. Uit analyse bleek dat de man 0,6 promille alcohol in zijn lichaam had. De man ging met een boete van 190 euro naar huis.

ASSEN/TYNAARLO Vrijdag werd van 18.00 uur tot 01.00 uur s nachts alcoholcontrole gehouden in de gemeente Assen en Tynaarlo. In totaal werd op 13 locaties gecontroleerd. In de gemeente Tynaarlo werden 390 blaasproeven afgenomen. In Assen waren dit er 1100.

Kladderaar aangehouden
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zag een politiesurveillance een man staan in de Picassopassage. Hij schreef met een viltstift zijn tack op de steunpilaren. De 30-jarige man uit Emmen ging ervandoor, na een korte achtervolging kon de politie de man in de kraag vatten. De man kreeg een bekeuring voor het bekladden van zuilen.

Diefstal vanaf kledingrek
DIEVER Donderdag werd een kledingzaak aan de Hoofdstraat de dupe van diefstal. De dief greep een aantal jassen uit een kledingrek dat buiten stond en sprong in een gereedstaande auto. De daders zijn vermoedelijk blanke mannen. De eigenaar van de winkel heeft schade van ruim 1200 euro.

Diefstal parfum
EMMEN Vrijdag werd net na de middag een 50-jarige man uit Schoonebeek aangehouden bij een winkel aan het Mondriaanplein voor het stelen van twee pakje parfum ter waarde van ongeveer 30 euro. De man kreeg al eerder een toegangsverbod van een jaar, nu kreeg hij van het winkelbedrijf een levenslange ontzegging.

Zakkenrollen
ASSEN Vrijdagmiddag miste een 30-jarige vrouw uit Assen haar pasje die ze even daarvoor nog gebruikt had. De vrouw ging direct naar de bank om haar pas te blokkeren, toen bleek dat er al een bedrag van ruim 2000 euro gepind was.

Mishandeling
RODEN Aan het begin van de vrijdagavond hadden twee 16-jarige jongens uit Roden ruzie aan de Borglaan. Daarbij heeft één van de jongens de ander met een mes verwond. Deze jongen is met een wond aan zijn rug met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De aard van de wond is niet bekend. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Brand
HOLLANDSCHEVELD Vrijdag aan het eind van de middag kreeg de politie melding van een schuurbrand. De schuur stond in de buurt van een bos bij de Opgaande. De brand weer heeft het vuur geblust. Verschillende getuigen zagen twee jongens wegrennen. Eén van de getuigen had met een digitale camera een foto gemaakt van de beide jongens. Met behulp van deze foto konden de beide jongens worden aangehouden. Eén van hen, een 16-jarige jongen uit Veenoord bekende de brand te hebben aangestoken.