Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 10-05-2003
Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Zaterdag 10 mei 2003 (JosK - 14.40 uur)

Landgraaf; aanrijding met letsel
Een 49-jarige fietser uit Landgraaf verleende vrijdag 9 mei om 08.50 uur op de kruising Brandhofstraat-Melchersstraat in Landgraaf geen voorrang aan een 39-jarige motorbestuurder uit Heerlen. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser zijn rechterbeen op twee plaatsen brak. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Eygelshoven; aanrijding met letsel
Zonder te kijken stak vrijdag 9 mei om 16.40 uur een 63-jarige man uit Heerlen met zijn snorfiets de Waubacherweg in Eygelshoven over. Daarbij werd hij geschept door een 30-jarige autobestuurder uit Geleen. Door de aanrijding raakte de snorfietser gewond aan zijn hoofd en liep een breuk aan zijn linkerbeen op. In verband met die breuk, werd hij diezelfde dag nog in het ziekenhuis geopereerd.

Kerkrade; belediging
Een voor het politiebureau aan de Kerkradersteenweg in Kerkrade wachtende 21-jarige man uit Hoensbroek werd vrijdag 9 mei om 23.50 uur aangehouden ter zake belediging. Toen hij enkele politieagenten zag, bracht hij de Hitlergroet uit slaakte daarbij de kreet "Sieg Heil". Nadat proces-verbaal tegen hem opgemaakt was, mocht hij weer vertrekken.

Landgraaf/Eygelshoven; wilde achtervolging
Zaterdag 10 mei zag de politie om 02.30 uur dat de bestuurder van een auto slingerend over de Mensheggerweg in Landgraaf reed. Nadat hem een stopteken was gegeven, sloeg de bestuurder op de vlucht. Er ontstond een achtervolging die via diverse straten in Landgraaf zich verplaatste naar Eygelshoven. In Eygelshoven werden binnen de bebouwde kom snelheden van ver boven de 100 km/uur bereikt waarbij de bestuurder zonder snelheid te verminderen of te stoppen zo de kruisingen overstak. Gelukkig ontstonden geen aanrijdingen anders waren de gevolgen niet te overzien geweest. Gezien het onverantwoorde rijgedrag raakte de politie de auto op een gegeven moment uit het oog. Korte tijd later werd de auto met een kapot gereden band aangetroffen op de Rimburgerweg in Eygelshoven. De inzittenden waren spoorloos. Inmiddels hadden zich diverse politieauto`s verzameld waarbij ook enkele diensthonden. Plotseling meldde zich uit het niets een 16-jarige Kerkraadse jongen. Hij bleek de bijrijder geweest te zijn en gaf zich bij het zien van zoveel blauw en blaffende honden wijselijk over. Inmiddels bestaat het vermoeden dat de auto door een 17-jarige knaap uit Kerkrade bestuurd is. Naar hem is de politie dan ook op zoek.

Kerkrade; XTC-tabletten
Dankzij de oplettendheid van het personeel van een uitgaanscentrum aan de Roda JC Ring kon de politie zaterdag 10 mei om 03.55 uur in die gelegenheid een 28-jarige man uit Simpelveld aanhouden. Hij bleek in het bezit te zijn van twintig XTC-tabletten. De pillen zijn in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; brandstichting
Door onbekenden werden zaterdag 10 mei om 05.10 uur op de St. Jozefstraat in Kerkrade bij twee woningen enkele afvalcontainers in brand gestoken. Bij een woning sloegen de vlammen tegen de gevel. Gelukkig werden de slapende bewoners door het geknetter en de rook tijdig wakker en konden zich in veiligheid brengen. Bij de andere woning, waarvan de bewoners op dat moment niet thuis waren, barstte door de hitte de voorruit. Door de gealarmeerde brandweer werd het vuur geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de daders. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

---

Heerlen; inbeslagname drugs
Een in zijn vrije tijd in Heerlen winkelende politieagent zag vrijdag 9 mei om 13.20 uur dat in het centrum van Heerlen tussen twee Heerlenaren (24 en 28 jaar) een mogelijke drugstransactie zou gaan plaatsvinden. Met zijn mobiele telefoon stelde de politieman zijn collega`s in kennis en bleef het tweetal volgen. Toen het tweetal op de hoek Saroleastraat-Dautzenbergstraat de gealarmeerde politie zag, sloegen ze op de vlucht en gooiden, na later bleek, ruim 50 gram cocaïne weg. Na een korte sprint konden de verdachten worden aangehouden waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau.

Heerlen; diefstal van vier koffiezetapparaten
Een 33-jarige vrouw uit Maastricht werd vrijdag 9 mei om 13.50 uur in een winkel aan het Homerusplein in Heerlen aangehouden ter zake winkeldiefstal. Toen ze de winkel verliet, bleek dat ze een koffiezetapparaat "vergeten" had te betalen. Aanvankelijk verklaarde ze met de trein naar Heerlen gekomen te zijn maar in haar kleding trof de politie de sleutels aan van een auto. Na enig speurwerk werd op het Homerusplein een geparkeerde auto aangetroffen waarop de sleutels bleken te passen. In de kofferbak van die auto werden nog eens vier koffiezetapparaten aangetroffen. De vrouw bekende toen die apparaten kort daarvoor uit dezelfde winkel gestolen te hebben. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Heerlen; gewonden bij aanrijding
Op de autoweg de N-281 in Heerlen reed, nabij de kruising met de afslag Simpelveld/Eindhoven, op vrijdag 9 mei om 09.15 uur een 57-jarige autobestuurder uit Landgraaf door het rode licht. Daardoor kwam hij in botsing met de auto bestuurt door een 25-jarige man uit Rotterdam. In zijn auto zat een 21-jarige vrouw uit Spijkenisse. Door de aanrijding raakten de auto`s zwaar beschadigd. Alle drie de personen raakten gewond en moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Brunssum; dronken bestuurder
Vrijdag 9 mei werd om 21.55 uur op de Zadelmaker in Brunssum een 49-jarige autobestuurder uit de plaats gecontroleerd. Omdat de man gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Daarbij bleek dat hij een promillage had van 2,12 (ruim 4x meer dan het toegestane) reden waarom hij een rijverbod kreeg opgelegd van 11 uren. Tevens werd zijn rijbewijs direct ingevorderd.

Heerlen; etalagekraak
Na eerst een rolluik verbroken te hebben, werd vrijdag 9 mei om 23.55 uur met een baksteen de etalageruit van een slijterij aan het Corneliusplein in Heerlen ingegooid. Daardoor raakten enkele flessen drank vernield. De daders wisten toch nog een nog onbekend aantal flessen buit te maken en gingen er vandoor. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

---