Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 10-05-2003
Persberichten districten Maastricht en Sittard Zaterdag 10 mei 2003 ( JosK - 14.45 uur)

Maastricht; geraffineerde oplichting
Ter zake poging tot oplichting werd vrijdag 9 mei om 17.15 uur een 47-jarige man uit Heerlen in een warenhuis aan de Grote Staat in Maastricht aangehouden. Het bleek dat hij twee boeken wilde terugbrengen die hij eerder die dag in een filiaal in Geleen gekocht had voor 46,70. Daartoe toonde hij een kassabon. Waar de man geen rekening mee gehouden had, was dat de codering op die kassabon aangaf dat hij in Geleen informatieboeken gekocht had terwijl hij nu in Maastricht sportboeken bij zich had. Overigens bleken het ook nog eens oude boeken te zijn over het WK-voetbal in 1974! Middels snelrecht werd hem een boete van 150,- werd opgelegd.

Meerssen; gewond bij aanrijding
Vrijdag 9 mei om 16.40 uur fietste een 76-jarige vrouw uit Meerssen over de Pastoor Nocilaus D Reimsstraat in Meerssen toen ze voorbijgereden werd door een bestelauto bestuurd door een 50-harige man uit Reijmerstok. Tijdens het voorbijrijden, kwam de vrouw in botsing met een achter de bestelauto gekoppelde aanhangwagen waardoor ze viel en gewond raakte. Per ambulance werd ze met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Maastricht; verkeerscontrole
Vrijdag 9 mei werd in Maastricht tussen 16.00 uur en 23.00 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Daartoe was op het politiebureau aan de Prins Bisschopsingel een controlestraat ingericht. In totaal werden 100 autobestuurders gecontroleerd waarbij er 51 bekeurd werden. Er werden processen-verbaal opgemaakt voor: defecte verlichting, het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs en diverse technische gebreken (uitlaat, banden, los zittende accu, uitstekende delen). Tijdens de controle probeerde een 28-jarige Duitser nog een pakje onder de zitting van de stoel van zijn auto te verstoppen. Helaas had hij de pech dat dit opgemerkt werd. In het pakje bleken 987 XTC-pillen te zitten. Hij werd aangehouden en zit ingesloten.

Maastricht; inbraak
Twee onbekende gemaskerde mannen vernielden zaterdag 10 mei om 03.55 uur een glazen toegangsdeur van een winkel aan de Brusselseweg in Maastricht. Na nog een glazen binnendeur vernielt te hebben, zagen getuigen dat het tweetal vanuit de winkel aan de haal ging met twee kleuren tv`s en een videocamera. Met gedoofde lichten reden ze in hun auto weg in de richting van de Fort Willemweg. Hij groot de schade is, is niet bekend.

---

Urmond; met mes gestoken
Een 16-jarige jongen uit Urmond werd vrijdag 9 mei om 21.05 uur op het Michaelsplein in Urmond aangehouden. De verdachte had kort daarvoor op de Veerweg ruzie gekregen met een andere 13-jarige jongen uit Urmond waarbij hij het slachtoffer met een knuppel sloeg en met een mes in zijn rug stak. In verband met zijn letsel moest het slachtoffer zich laten behandelen door een arts. De verdachte zit ingesloten en wordt verhoord.

Stein; diefstal uit kleedlokaal
Vrijdag 9 mei tussen 21.00 uur en 22.00 uur wist een onbekende tijdens het sporten van enkele mensen in de sporthal aan de Merodestraat in Stein toegang tot een kleedkamer te krijgen. Van diverse mensen werden de nodige bescheiden gestolen zoals rijbewijs, paspoort, geld en mobiele telefoon.

Sittard; dronken bestuurder
Zaterdag 10 mei controleerde de politie om 01.10 uur op de Jan Steenstraat in Sittard een 42-jarige autobestuurder uit die plaats. Omdat de man alcohol gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Daarbij bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1,24. Ook bleek dat zijn auto niet verzekerd was. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Geleen; dronken bestuurder
Zaterdag 10 mei controleerde de politie om 04.00 uur op de Vouersweg in Geleen een 39-jarige autobestuurder uit Heerlen. Omdat hij alcohol gedronken had, werd van hem een blaastest afgenomen. De uitslag daarvan bedroeg 1,34 o/oo. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Born; inbraak in speeltuin
Zaterdag 10 mei werd om 01.10 uur ingebroken in het clubgebouw van de speeltuin aan de Florianstraat in Born. Men kwam binnen na het vernielen van een ruit. Men ging aan de haal met twee dozen met ijsjes die naderhand echter achtergelaten teruggevonden werden nabij de spoorbaan aan de Postweg.