Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-05-2003 2e persbericht van zaterdag 10 mei 2003

Eindhoven: Mannen aangehouden na lastig vallen klanten Zaterdagmorgen rond 2.00 uur zijn op het Wilhelminaplein in Eindhoven twee Algerijnen 33 en 28 jaar oud) aangehouden. Ze hadden in een café klanten lastig gevallen. De 33-jarige man stond tevens te boek als ongewenst vreemdeling. Van de andere man twijfelt de politie of hij de juiste personalia heeft verstrekt. Ze zijn beiden ingesloten.

Eindhoven: Man met hamer op hoofd geslagen
Zaterdagmorgen rond 4.00 uur is op de Stratumsedijk een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht tijdens een vechtpartij met enkele mannen een 33-jarige plaatsgenoot met een hamer op zijn hoofd te hebben geslagen. Er ontstond tussen enkele cafébezoekers ruzie nadat een vrouw zei dat ze betast was door een man. Het slachtoffer heeft enkele hoofdwonden laten behandelen in een ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man gebruikt pepperspray
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur is in de Raiffeisenstraat een 25-jarige man uit Weert aangehouden. Hij had zonder dat daartoe aanleiding was drie personen pepperspray in het gezicht gespoten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Berovingen
Vrijdagavond rond 18.15 uur is een 46-jarige Eindhovenaar op de Piuslaan beroofd. Het slachtoffer was met de fiets. Op de ventweg stond en man met een geel T-shirt. Die man gebaarde naar het slachtoffer en riep dat zijn band lek was. Het slachtoffer stopte en zag de man naar hem toekomen. Het slachtoffer werd op zijn hoofd geslagen en raakte buiten bewustzijn. Een buurtbewoonster bekommerde zich over het slachtoffer. De Eindhovenaar bleek te zijn beroofd. De dader had 75 euro uit zijn heuptasje gepakt.

Naar vandaag bekend werd is op donderdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur een man van 60 uit Eindhoven beroofd van zijn geld en gsm. De man fietste op de hoek Oirschotsedijk en Bezuidenhoutseweg. Daar in de buurt was een groep van 7 a 8 jongeren die het slachtoffer nariepen. De man reageerde niet. Hij stopte bij de verkeerslichten en daar werd hij van achter vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Het slachtoffer werd geslagen en raakte zijn gebit kwijt. Voor de man kon opstaan waren de jongeren verdwenen. Zijn geld ongeveer 70 euro en zijn gsm bleken te zijn gestolen. Het slachtoffer werd onwel en is daarna in een ziekenhuis opgenomen waar geconstateerd werd dat hij kneuzingen aan de nek, gezicht en ribben had opgelopen.

Eindhoven: Bloedproef na veroorzaken verkeersongeval Zaterdagmorgen rond 3.20 uur zijn een 36-jarige man en een 35-jarige vrouw, beiden afkomstig uit s Hertogenbosch, gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde Insulindelaan en Eisenhowerlaan. De man die de auto bestuurde reed richting Kennedylaan en botste tegen verkeersborden en kwam met zijn auto tot stilstand tegen de betonnen muur bij de rotonde. Beiden zijn met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Bij de bestuurder is een bloedproef genomen, omdat de man alcohol gedronken had. Zijn rijbewijs is al door de politie ingenomen.

Handel: Boksbeugel
Zaterdagmorgen rond 2.00 uur is in de Onze Lieve Vrouwestraat in Handel een 18-jarige man uit Naaldwijk aangehouden. Tijdens een controle vonden agenten een boksbeugel in zijn kleding. Het wapen is in beslaggenomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.40 uur is op de Helmondseweg een 49-jarige Beek en Donkse aangehouden. Ze zat met drank op achter het stuur van haar auto. De vrouw blies tijdens een ademtest 1,15 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Tweemaal bloedproef
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur werd op de Stationsstraat in Maarheeze een 23-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij was met zijn auto zonder benzine komen te staan. Politieagenten constateerden dat de man alcohol gedronken had. Verdere controle bracht aan het licht dat de man geen rijbewijs had. De man moest mee naar het politiebureau voor een bloedproef. Op dat moment kwam de broer (24) van de verdachte ter plaatse. Hij was door zijn broer gebeld om hem te komen halen. Toen de politieagenten ook de broer controleerden bleek dat ook hij gedronken had en dat ook hij niet beschikte over een rijbewijs. De twee broers zijn aangehouden en op het politiebureau is bij hen beide een bloedproef genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen de twee broers op.

Best: Verkeersongeval
Zaterdagmorgen om 11.30 uur is een 20-jarige man uit Best met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De bestuurder reed op de Bestseweg richting Best. Vermoedelijk heeft de bestuurder even niet opgelet en raakte hij met de auto in de berm. Daarna raakte hij een boom en sloeg zijn auto over kop waarna d auto in een sloot terecht kwam. De bestuurder is met beenbreuken naar een ziekenhuis gebracht.