Politie Zeeland



Z-3143-2003 DRIE BEKEURINGEN


Op de Stationsweg te Hulst is vrijdag rond 23.35 uur een 29-jarige automobilist uit deze plaats aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man bleek 1 ½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 2 uur. Tevens kreeg hij een boete voor het rijden met een lekke uitlaat en een kapotte buitenspiegel.


O-3144-2003 GASPEDAAL INGETRAPT I.P.V. REM


Een 65-jarige automobilist uit Oost-Souburg heeft zaterdag omstreeks 09.50 uur een aanrijding veroorzaakt omdat hij op het gaspedaal trapte i.p.v. op de rem.
De man reed over de afrit van de A58 te Oost-Souburg komende uit de richting van Vlissingen. Op de kruising zag hij de voor hem van links komende 31-jarige plaatsgenote wel, maar trapte hij op het verkeerde pedaal. Hierbij raakte hij met de voorkant de auto van de 31-jarige vrouw aan de achterkant. Er raakte niemand gewond.


Z-3145-2003 FIETSEN ONDER INVLOED


Zaterdag omstreeks 02.10 uur is een 20-jarige jongen uit Hulst op de Tivoliweg in zijn woonplaats aangehouden omdat hij beschonken op zijn fiets reed.
Uit de ademanalyse bleek dat hij 2 ½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van 5 uur.


W-3146-2003 MOEDER EN DOCHTER GESLAGEN


In een woning aan de Hogeweg te Vlissingen zijn zaterdagochtend een moeder en dochter door een voor hen bekende man geslagen.
Na een woordenwisseling sloeg de man meerdere malen richting de vrouw en raakte haar twee maal in het gezicht. Toen de minderjarige dochter tussen beide probeerde te komen sloeg hij haar in het gezicht. Vervolgens liep hij de woning uit. Door de vuistslag moest de bovenlip van de dochter met 3 hechtingen gehecht worden.
De oorzaak ligt in de relatiesfeer.


W-3147-2003 BROMFIETSER EN AGENT VALLEN



Een 42-jarige man uit Vlissingen is zaterdag omstreeks 04.00 uur op de Vlasmarkt te Middelburg samen met een agent ten val gekomen.

De Vlissinger kreeg een stopteken omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. De man stopte en werd aangesproken door de politie(biker). De biker gaf aan dat hij van de politie was maar de Vlissinger gaf gas om weg te rijden. Hierop werd hij bij de schouder gepakt en er werd herhaaldelijk geroepen te stoppen. Hieraan gaf hij geen gehoor en versnelde, hierdoor kwamen beiden ten val. De Vlissinger brak hierbij zijn knieschijf en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen, dit omdat de adem van de man riekte naar alcohol en hij bloeddoorlopen ogen had.