Gemeente Dordrecht


---

Uitreiking Johan de Witt-speld aan de heer W.F.G. Veldhuijzen

Sati Dielemans
Op zaterdag 10 mei reikt wethouder J.W. Spigt om 20.00 uur een Johan de Witt-speld uit aan de heer W.F.G. Veldhuijzen.

De uitreiking vindt plaats tijdens de viering van het 65-jarig bestaan van de scoutinggroep "Willem de Zwijger III" in het clubhuis Dillenburg, Wantijpark 10 te Dordrecht.

De heer Veldhuijzen ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange en zeer gewaardeerde inzet als vrijwilliger. Hij is ruim 50 jaar als lid verbonden aan deze scoutinggroep, waarvan meer dan 30 jaar als voorzitter.

Daarnaast is de heer Veldhuijzen actief betrokken bij het coachen en begeleiden van het leidinggevende kader van de jeugdgroepen. Ook heeft veel gedaan voor het verwerven van middelen ten behoeve van het clubhuis en het varend materieel. Binnen de Willem de Zwijgergroep geldt de heer Veldhuijzen als een initiator en stimulator op het gebied van financiën en organsiatie.

Voor een Johan de Witt-speld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.