Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Lammers en Bosch winnen op de Lausitzring
Dubbelzege voor Racing for Holland

Racing for Holland heeft vandaag op de Lausitzring in Duitsland de 1e en 2e plaats behaald tijdens de tweede race om het FIA Sportscar Championship 2003. Regerend kampioen Jan Lammers en teamgenoot John Bosch vetrokken met hun Dome-Judd vanaf pole position en wonnen de 2,5 uurs race na 87 ronden, 2 ronden voor hun teamgenoten Felipe Ortiz (Bol) en Beppe Gabbiani (I).

Het was voor het Nederlandse team de 5e FIA overwinning sinds het debuut in 2001 en voor Jan Lammers de eerste met de dit jaar debuterende John Bosch. In de snelste (SR1) klasse eindigden Giovanni Lavaggi (I) en Xavier Pompidou (F) op de 3e plaats met een Ferrari 333SP. Door de dubbelzege nemen Lammers, Bosch én Racing for Holland de leiding in de tussenstand van het FIA kampioenschap voor coureurs en teams.

Jan Lammers: "De competitie was niet sterk hier, maar ik ben erg blij met de race, want je kunt gaan testen wat je wilt, maar je kunt de spanning en de druk van een kwalificatie, een start, een race en pitstops niet simuleren. We moesten hier 1e en 2e worden en dat is gelukt. We hebben daarbij bovendien weer erg veel ervaring opgedaan voor Le Mans."

Racing for Holland richt zich nu op de fameuze 24 uur van Le Mans, die op 14 en 15 juni wordt verreden. Eerder deze maand, tijdens de traditionele Le Mans training, bevestigden de rondetijden van Lammers en zijn teamgenoten hun kansen op een podiumplaats.

Foto

FOTO VOLGT LATER VANAVOND



Ingezonden persbericht