ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 11 mei 2003

ING Direct van start in het Verenigd Koninkrijk

ING maakt vandaag de start van ING Direct in het Verenigd Koninkrijk bekend. ING deed dat middels de introductie van de ING Direct Savings Account, een spaarrekening met een zeer concurrerend rentetarief op de Britse spaargeldmarkt van 4.3% (effectieve rente op jaarbasis).

"We zijn heel trots dat we de start van ING Direct in het Verenigd Koninkrijk kunnen aankondigen. Het is het achtste land waar ING Direct nu actief is," zegt Ewald Kist, bestuursvoorzitter van ING Groep. "Met deze start wordt beoogd het wereldwijde succes van ING Direct te continueren. ING Direct heeft wereldwijd al 6 miljoen klanten en meer dan EUR 70 miljard aan toevertrouwde middelen. ING Direct maakt een snelle groei door met ongeveer 300.000 nieuwe klanten per maand."

Als startproduct biedt ING Direct een spaarrekening met een hoog rentetarief, zonder kosten en zonder minimuminleg. Wanneer het klantenbestand een zekere omvang heeft bereikt, worden naast de spaarrekening andere financiële producten aangeboden, zoals hypotheken, beleggingsfondsen, online effectenbemiddeling, pensioenen en levensverzekeringen.

"Vanwege het grote succes heeft ING Direct in 2002 haar omvang meer dan verdubbeld. In alle zeven markten is ING Direct marktleider op het gebied van direct banking," aldus Hans Verkoren, voorzitter van ING Direct wereldwijd.

ING Direct is in mei 1997 in Canada van start gegaan en is momenteel eveneens actief in Australië, Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië en Duitsland (onder naam van DiBa en het recentelijk overgenomen Entrium). De strategie van ING Direct richt zich op financiële dienstverlening in grote, volgroeide markten tegen lage kosten. De dienstverlening van ING Direct verloopt via call-centers en internet. Deze directe kanalen worden ondersteund door ING Direct cafés die gevestigd zijn in een aantal grote steden in de landen waar ING Direct actief is.

De gecombineerde ING Direct-activiteiten in zeven landen werden in het vierde kwartaal van 2002 winstgevend, een jaar eerder dan verwacht. ING Direct blijft gestaag groeien. Vijf van de zeven landen (Canada, Australië, Spanje, de VS en Duitsland) dragen reeds bij aan de winst van ING Groep. ING Direct is in het Verenigd Koninkrijk gevestigd in de plaats Reading.

Persinformatie: Dailah Nihot, ING Groep, tel: 020 5416516 of 06 52466870