Ingezonden persbericht

Persbericht

Floraconcerten 2003
Hortus botanicus Leiden

Zondagmiddag 11 mei, 14.30 uur Oranjerie

Rachel Ann Morgan (mezzosopraan en harp) neemt u in de sfeervolle monumentale oude Oranjerie van de Hortus botanicus mee op een kleine reis in liederen naar planten en landen. De volksliederen uit Wales zullen een centrale rol innemen. In de Nederlandse en Engelse zangwereld een vrij unieke verschijning vanwege haar dubbeltalent als harpiste en mezzosopraan. In haar recitals begeleidt ze zichzelf op de harp.

Zij studeerde muziek aan de universiteit van Bristol en daarna harp bij Edward Witsenburg en zang bij Sophia van Santen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Rachel Ann Morgan treedt op in vele Europese landen, de Verenigde Staten en Japan. Zij heeft tal van cd's gemaakt, waaronder ook twee solo-opnamen van Keltische volksliederen. In 1994 werd zij benoemd tot Officer of the British Empire vanwege haar verdiensten voor de Britse culturele belangen in Nederland. Het Leidse publiek kent Rachel Ann Morgan al van de succesvolle voorstelling 'The Singing Garden' die in 1999 in de Hortus botanicus Leiden in première ging.

Henri Bok brengt een programma voor basklarinet (solo) rondom plantenthema's. Behalve de basklarinet solostukken brengt Henri Bok ook de Nederlandse première van 'Disclosed behaviours'. Dit stuk voor basklarinet en live-electronics is van de Deense componist Lars Graugaard. De componist zal op 11 mei zelf aanwezig zijn en de computerbesturing van basklarinetklanken in eigen handen nemen.

Henri Bok studeerde saxofoon en basklarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij maakt deel uit van het Selmer Saxofoonkwartet en het Nederlandse Klarinetkwartet. Henri Bok speelt en speelde in vele kamermuziekcombinaties onder andere met Miny Dekkers Accordion en Miguel Bernat. In Rotterdam doceert hij basklarinet aan het Conservatorium en werkt regelmatig als gastdocent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Henri Bok geeft masterclasses over de hele wereld en is auteur van het gerenommeerde 'New Techniques for the Bass Clarinet (uitgv. Salabert te Parijs). Henri Bok heeft een grote hoeveelheid cd's op zijn naam staan. Uit eerdere Floraconcerten kent het publiek hem vooral door de florale solostukken voor basklarinet van B. Söll.

Floraconcert 2003 - Zondag 11 mei

Datum: zondag 11 mei
Aanvang: 14.30 uur
Waar: Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden
Kaarten: ¤ 8,- (incl. entree).
Voorverkoop: start vanaf 1 mei 2003 - reserveren niet mogelijk

Waar: Hortus botanicus Leiden
Adres: Rapenburg 73, Leiden
tel.: 071 527 7249
www: www.hortusleiden.nl

Vooruitblik:

Zondagmiddag 22 juni
Première van 'Moment van de waarheid of de geboorte van Primula en Roos (Venus en Adonis) een mini danstheater met liederen voor gitaar, zangeres en 1 danser en tape van Burkhardt Söll, Leo de Klerk en Hans Greeve op teksten van Shakespeare en Manuela du Bois-Reymond.

Zondagmiddag 14 september
Première van de jeugdtheatervoorstelling 'En de boom die wordt ........'door Theater Popject voor kinderen vanaf 4 jaar en hun familie over de schepping van het leven op aarde waarbij een hele bijzondere boom centraal staat. Speciaal kindertarief 4-12 jaar: 5 euro

Aan de redactie: Voor meer informatie over dit bijzondere programma kunt u contact opnemen met: Burkhardt Söll 071-5224942 bsoell@zonnet.nl en stans van der Veen 071 5275144 veen@hortus.leidenuniv.nl

Leiden, 29 april Stans van der Veen - Publiek en Informatie Hortus botanicus Leiden

Stans van der Veen
Hortus Botanicus - Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl