Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum 9 mei 2003
Nummer persbericht c035

Nijmeegse delegatie bezoekt Pskov

Van 11-17 mei is een forse delegatie uit Nijmegen in de Russische zusterstad Pskov. Ruim 30 personen zijn daar ter viering van 15 jaar stedenband. Pskov viert dit jaar ook zijn 1100-jarig bestaan. Naast Pskov wordt ook het 300-jarige St. Petersburg bezocht.

De delegatie staat onder leiding van burgemeester Ter Horst, die haar eerste bezoek aan Pskov brengt. In het gezelschap bevinden zich onder meer vijf leden van de Gemeenteraad en leden van de Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov. Ook zijn de direct betrokkenen bij het project "Souvenir voor Pskov" en belangstellende Nijmegenaren vertegenwoordigd. In Pskov wordt de tentoonstelling "Souvenir voor Pskov" geopend. Deze expositie bestaat uit vijf kunstwerken en was eerder te zien in Museum Het Valkhof. De werken tonen een kunstzinnige verwijzing naar 15 jaar stedenband. Bij de opening van de tentoonstelling treedt het Nijmeegse pianistenechtpaar Sebastiaan Oosthout en Kimberly Harrison op.

In Pskov wordt tevens een gezamenlijke verklaring voor samenwerking in de komende twee jaar getekend. Eind 2005 zal bezien worden of en hoe de band tussen Pskov en Nijmegen wordt voortgezet. Verder staan op het programma contacten met Pskovse raadsleden, bezoeken aan de opleiding Nederlands en toeristische en historische bezienswaardigheden. De Nederlandse consul-generaal uit St. Petersburg begeleidt de delegatie een deel van het programma. Het bezoek, dat door de leden van de delegatie zelf bekostigd is, wordt afgesloten met twee dagen St. Petersburg.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.