Discovery Channel toont de diversiteit van geboortes wereldwijd in 'World Birth Day 2003'

In navolging van het alom geprezen World Birth Day, vindt op 11 mei a.s. om 20.00 uur de première plaats van de documentaire World Birth Day 2003. De premièredag valt samen met Moederdag. World Birth Day 2003 laat zien hoe de geboorte van kinderen verloopt in verschillende culturen.

Elke dag worden er wereldwijd 350.000 kinderen geboren. Vorig jaar heeft een aantal journalisten van Discovery Channel gedurende één dag in de vijf verschillende werelddelen de opwindende gebeurtenissen rond geboortes vastgelegd. Het resultaat is een emotionele en fascinerende kijk op hoe bevallingen plaatsvinden in Kabul, Afghanistan; Wladiwostok, Rusland; Soweto, Zuid-Afrika; Hiroshima, Japan; Cordoba, Argentinië; Bombay, India; Belfast, Noord-Ierland en Memphis, Verenigde Staten.

Of een geboorte nu plaatsvindt in een geavanceerde, stressvrije Japanse kliniek of in een armzalig uitgerust, ouderwets ziekenhuis in Afghanistan, de prioriteit van de moeders is overal hetzelfde: de hoop dat hun kind gezond en wel ter wereld komt. Of het kind geboren wordt tijdens de marsen in Noord-Ierland of op Onafhankelijksdag in Argentinië, of het nu gaat om een natuurlijke geboorte of over een keizerssnede, al dan niet met complicaties, elke geboorte is uniek en dat geldt ook voor het verhaal van de moeder.

World Birth Day 2003 onderzoekt tevens de culturele tradities, de levensverwachtingen en de toekomstmogelijkheden van de nieuwgeborenen overal ter wereld.

o-o-o-o

Aanvullende informatie voor de redactie:

Discovery Networks Europe (DNE) is in 1989 gelanceerd en telt nu ruim 100 miljoen abonnees. DNE biedt kijkers in totaal negen verschillende kanalen aan in 51 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. De programma's worden vertaald in 20 verschillende talen en uitgezonden volgens 6 verschillende uitzendschema's.

Het moederbedrijf van DNE, Discovery Communications Inc., is 's werelds grootste producent van documentair film- en entertainmentmateriaal. Het bedrijf is in 1985 in de VS opgericht en is inmiddels actief in 155 landen en regio's, met ruim 700 miljoen abonnees en 14 verschillende merken. Discovery Communications Inc. is een private onderneming.

Meer informatie & beeldmateriaal:
Monogram Communication Strategies (MCS) - Marguérite van der Heyden, Tel.: 023 - 562 82 08; Fax: 023 - 5651724 Email: margueritevdh@monogram.nl - www.mcsonline.nl/pers/ - www.press.discovery.com