Ingezonden persbericht


Utrechtse Culturele Boottochten
Iedere zondag in mei en juni 2003, Afvaart: Steiger Stadsschouwburg Utrecht

Op 9 zondagmiddagen vaart een bijzondere plezierboot door de wateren van Utrecht. Voor het vijfde seizoen is weer een aantal opmerkelijke Utrechters uitgenodigd uw gids te zijn. Als prominent Utrechter, afkomstig uit de cultuur, de wetenschap of het bestuur , vertelt hij/zij rond het thema van eigen keuze en lardeert dit eventueel met een aantal welgekozen gedichten of verhalen. Deze literairculturele benadering van steeds weer een ander facet van Utrecht, kunt u als passagier meemaken.

Afvaart: De boot vertrekt op zondagmiddag om 14.00 uur vanaf de Stadsschouwburg Utrecht (Lucasbrug) en keert daar binnen anderhalf tot twee uur weer terug. Vaargeld: 10 euro / 65+ en CJP en U-pas 9 euro.
Kaartverkoop: Aan de kassa van de Stadsschouwburg, maandag t/m zaterdag van 11 tot 19.00 uur, en iin uur voor afvaart. Telefonisch reserveren van 11 tot 17 uur 030-2302023.

PROGRAMMA

4 mei Gerard van Rooij, beeldend kunstenaar, etser. De kleine en grote helden van mijn jongensjaren in Utrecht

11 mei Arthur Japin, schrijver. Schipbreuk onder de Stadhuisbrug, oftewel: de fantasie geboren in een donkere kast op een Utrechtse zolder, Arthur Japin leest voor uit eigen werk en vertelt over zijn band met de Domstad.

18 mei Mohamed Sini directeur ROC, landelijk aanspreekpunt en woordvoerder in de discussie rond de relaties allochtoon - autochtoon. Culturele boottocht in een multiculturele samenleving.

25 mei C.A. Baart de la Faille van 1963 tot 1980 architect van de stad Utrecht bij de dienst Openbare Werken voor de Monumentenzorg. Utrecht als monumentenstad Berthe Kortenhoff-Nepirus, van 1974 tot 1999 lid Provinciale Staten en o.a. sinds de jaren 80 voorzitter Stichting Stadsontspanning Utrecht. Herinneringen over Utrecht. Van een enigszins saaie tot levendige stad.

1 juni Theaterfirma Growing Up in Public met Daphne de Bruin, Don Duyns en Paul Feld. Blind date met Growing up in Public: Een geknsceneerde lezing van drie gloednieuwe theatermonologen over de erotiek van de betaalde liefde. Geonspireerd op het heetste stukje Utrecht, de prostitutieboten aan het Zandpad langs de Vecht.

8 juni Yvonne Groeneveld, cabaretihre, 25 jaar artistiek en zakelijk directeur Werftheater Utrecht. Cabaret en kleinkunst in Utrecht in een vogelvlucht.Montmartre aan de Oudegracht. Ook brengen we een kort bezoek aan het Werftheater. 15 juni Saskia Kersenboom, antropoloog en danseres, De textuur van de tijd.

22 juni Carel Blotkamp, hoogleraar moderne kunst Vrije Universiteit Amsterdam en beeldend kunstenaar. Blikseminslag. Bijzondere ervaringen.

29 juni Jos de Meyere, kunsthistoricus en directeur van het Nederlands Waterleidingmuseum spreekt over normen en waarden van Utrechtse schilders in vorige eeuwen.

De culturele boottochten worden georganiseerd door Huub Blankenberg, Ari Doeser, Jetta Ernst en Paul Hogervorst. Met dank aan boekhandel Broese, Rederij Schuttevaer, Gemeente Utrecht en de samenwerkende instellingen Muziekcentrum Vredenburg, Stadsschouwburg, Stichting Literaire Activiteiten (SLAU) en de Paardenkathedraal Utrecht.

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl, 030 2400367 of e-mail info@slau.nl