Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.55 uur

Mishandeling

EVERDINGEN Op zaterdag 10 mei werd door een 17-jarige inwoonster van Everdingen aangifte gedaan van mishandeling. Zij reed in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 8 mei rond 01.30 uur over de Graaf Huibertlaan met haar bromfiets en passeerde twee op de rijbaan lopende onbekende jongens. Deze jongens gingen niet aan de kant en gaven haar tijdens het voorbij rijden een duw. Door deze duw kwam zij ten val en liep kneuzingen op aan haar arm en hand. De bromfiets en de kleding van het slachtoffer liepen schade op. Het tweetal liep zonder zich om het slachtoffer te bekommeren weg in de richting van Zijderveld. De politie stelt een onderzoek in naar de twee daders.

Meisje valt van perron

IJSSELSTEIN Op zaterdag 10 mei raakte een 14-jarig meisje uit IJsselstein gewond op het perron van de sneltram aan De Biezen. Het slachtoffer was op het perron op een bank gaan zitten en wachtte op de sneltram. Zittend op de bank leunde zij achterover in de veronderstelling dat zij tegen de glazen ruit kon leunen met haar rug. De ruit was door vernieling niet meer aanwezig, waardoor het slachtoffer achterover van de bank viel en 2 meter lager met haar hoofd op een trottoirband terecht kwam. Met letsel aan het hoofd werd het slachtoffer naar het St. Antonius ziekenhuis overgebracht.

Rijden over fietspad

LOPIK In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei, zagen surveillerende agenten omstreeks 01.30 uur, dat een bestuurster met haar personenauto over het fietspad van de Vrijheidslaan reed. De auto werd gecontroleerd en de bestuurster, een 44-jarige inwoonster van Lopik, bleek alcohol te hebben gedronken. Zij werd aangehouden en aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat zij 965 ug/l aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Mishandeling

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei, omstreeks 02.00 uur werd de politie gestuurd naar een horecazaak aan de Weidstraat waar iemand mishandeld was. In de zaak werd een 19-jarige inwoner van Benschop aangetroffen met verwondingen aan het gezicht. Door getuigen werd de dader aangewezen. Dit bleek een 20-jarige inwoner van Utrecht te zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer werd overgebracht naar het St. Antonius ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de mishandeling.

Schade gemeentehuis na brand
HOUTEN Op zondagochtend 11 mei, omstreeks 03.00 uur werd brand gemeld bij het gemeentehuis van Houten aan Het Kant. Aan de achterzijde stonden enkele vuilcontainers in de brand. Het vuur sloeg over naar enkele kozijnen van het gemeentehuis die schade opliepen. Enkele ruiten werden door het vuur vernield. De brandweer kon het vuur snel blussen waardoor de schade beperkt bleef. De vuilcontainers werden vermoedelijk in brand gestoken en de politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke daders.