Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.00 uur

Dodelijk verkeersongeval

OVERBERG Een 19-jarige man uit Renswoude is zaterdagmorgen rond 7.35 uur om het leven gekomen nadat hij met zijn auto op de Dwarsweg tegen een boom was aangereden. De man kwam uit de richting van Amerongen en reed in de richting van Veenendaal. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De regionale verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Dodelijk ongeval
WIJK BIJ DUURSTEDE De politie kreeg zaterdag omstreeks 11.00 uur de melding dat een man tijdens werkzaamheden op het land gelegen aan de Provinciale Weg N229 onder zijn landbouwtractor terecht was gekomen die was omgeslagen en in een greppel terecht was gekomen. De man, een 42-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, is daarbij overleden. De regionale verkeersdienst van de regiopolitie en de Arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht.

Aanrijding met letsel

LEERSUM Zaterdag vond rond 16.30 uur een aanrijding tussen twee personenautos plaats op de kruising Lomboklaan Burgemeester Van den Boschlaan. Een auto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Leersum, kwam over de Lomboklaan terwijl de andere auto, bestuurd door een 85-jarige man uit Zeist, over de Burgemeester Van den Boschlaan kwam rijden en geen voorrang verleende waardoor zijn auto zich in de andere auto boorde. De bestuurster uit Leersum raakte daarbij bekneld en moest worden bevrijd door de brandweer. Zij is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het UMC.

Aanhouding na belediging

WIJK BIJ DUURSTEDE Toen surveillerende politieagenten zaterdagmorgen rond 2.00 uur over de Zandweg reden, hoorden zij een groepje jongelui beledigend naar hen roepen. Toen zij omkeerden, schreeuwde een jongen nogmaals beledigende taal. De jongen, 18 jaar uit Langbroek, is daarop aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Brand

LEERSUM Tijdens de surveillance constateerden politieagenten brand bij een gebouw (voormalige postkantoor) aan het Kerkplein zaterdag omstreeks 3.45 uur. De brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek naar de oorzaak vindt plaats.